Лекарствата трябва да се приемат със захар!

Една лъжичка захар може да усили действието на лекарствата, принуждавайки ги да работят по-ефективно. До това заключение стигнали учените. През последните години много от лекарствата, които се приемат като се държат на езика или се разтварят в устата, производителите допълват със захар, за да имат по-приятен вкус.

Сега учени от Американския университет в Бостън открили още едно достойнство на захарта при лечението на болните. Оказало се, че при прием на антибиотици заедно със захар, ефективността на този клас лекарства значително се увеличила.

Особено в борбата с хроничните инфекции, като туберкулозата. Лабораторните тестове показали, че глюкозата и фруктозата (основни захари, съдържащи се в растенията) имат особено въздействие върху микробите, правейки ги по-уязвими към лекарствата.

Учените от Бостънския университет смятат да допълват лекарствата с ново оръжие – захарта. Тя действа като стимулант, който включва естествените реакции на резистентните микроби. И те стават уязвими пред антибиотиците.

Още по темата

Защо антибиотиците вече не действат?

Билки – силни антибиотици

Лечение на бронхит без антибиотици

Може ли сърдечна невроза да се получи, вследствие употреба на антибиотици?

Учени препоръчват да не се предписват антибиотици при кашлица

Candida и “антибиотичния синдром”

Книги за изчистване на организма

Основни Захари

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации