Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Хистаминови нива

Ниво на хистамин

Най-важната отличителна черта за определяне състоянието на метаболизма, обикновено е нивото на хистамин в кръвта. “Бързите окислители” са свръх киселинни. Това освобождава хистамин, който може да се свърже с протеините и нивата на хистамин да нараснат. Резултатът е много чувствителна кожа, която реагира силно на ухапване от насекоми и дразнители като вълна, химикали, найлон и някои други синтетични влакна.

Кръвното налягане обикновено е ниско, по-ниско от 120/80, а ръцете и краката са студени при студено време. Възпаленията и изгарянията при печене на слънце са обичайни и обикновено болката се чувства много силно. “Бавните окислители”, от друга страна, обикновено са твърде алкални, поради техния дефицит на метаболични киселини, а това води до твърде ниски нива на хистамин. Следователно, кръвното налягане е повишено, обикновено над 120/80, а кожата е по-скоро безчувствена към студ, ухапване от насекоми и дразнители.

Възпаленията са редки и не се чувства много болка. Ако състоянията, основно чувствителност към студ, кожни дразнители и болка са нормални, то тогава метаболизма вероятно е балансиран. С това, вие имате първата важна стъпка в лечението на психическото заболяване: да изберете диета според метаболичните изисквания.

При “бързи окислители” трябва да използвате бавно смилаема храна; при “бавни окислители” използвате бързо смилаема храна и при балансирани окислители изберете нормално смилаема храна. Бавно смилаеми храни са предимно протеини и мазнини или богати на мазнини храни, докато плодовете са основно бързо смилаема храна.

Автор: Walter Last

Още по темата

Книги за изчистване на организма на Walter Last

Тест за нивото на хистамин в организма

Може ли да се намали нивото на хистамин без кортизонови препрати?

Силно сърце – здрав мозък

Аминокиселини

Тест за недостиг на витамини и минерали

Candida и “антибиотичния синдром”

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Йодът. Нужен като въздуха!

Йодна решетка

Свързани публикации