Тест за нивото на хистамин в организма

Хистаминът е вещество, производно на аминокиселината хистидин. Той има широк спектър на действия, някои от които са пряко свързани с имунния отговор. Хистаминът причинява свиване на гладката мускулатура и стимулира разширяването на кръвоносните съдове. Той се освобождава в значителни количества след увреждане на кожата, в момента, в който започва образуването на синина. Количеството му при всеки е различно.

Най- много хистамин обикновено се отделя при хората, които страдат от сенна хрема. За да се противодейства на нежеланите симптоми на възпалението е важно да се намали образуването на хистамин. За тази цел не е необходимо да се прибягва до лекарства, достатъчно е да промените диетата си и да обърнете внимание върху киселинността на организма си.

Приемът на антихистаминови препарати може да има неблагоприятни последици, тъй като черния дроб трябва да ги неутрализира, а това е допълнително стресово натоварване. При това черният дроб ще неутрализира естествения хистамин по-малко ефективно, което ще повишава нуждата от прием на антихистаминови препрати, и – омагьосания кръг се завърта.

Един лесен начин за приблизително определяне нивото на хистамина ви е следния прост тест:

Навийте ръкава си и леко надраскайте ръката си от китката до сгъвката на лакътя. До една минута надрасканото ще се зачерви. Това се дължи на навлизането на хистамина в пострадалата област, с цел премахване на увреждането. Колкото по-висока е степента на зачервяване и подуване, толкова по-високо е съдържанието на хистамин в организма ви.

Препоръчваме ви още следните статии:

Хистаминови нива

Алкализиране на тялото

Киселинно-алкален баланс

Хранене на мозъка

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност