Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Тест за нивото на хистамин в организма

Предлагаме ви информация, с помощта на която да се ориентирате и направите приблизителен тест за нивото на хистамин в организма си.

Какво представлява хистамина?

Хистаминът е вещество, производно на аминокиселината хистидин. Той има широк спектър на действия, някои от които са пряко свързани с имунния отговор. Хистаминът причинява свиване на гладката мускулатура и стимулира разширяването на кръвоносните съдове. Той се освобождава в значителни количества след увреждане на кожата, в момента, в който започва образуването на синина. Количеството му при всеки е различно. Хистаминът е пряко свързан с усещането за болка.

Как да се справите с проблема хистамин?

Най- много хистамин обикновено се отделя при хората, които страдат от сенна хрема. За да се противодейства на нежеланите симптоми на възпалението е важно да се намали образуването на хистамин. За тази цел не е необходимо да се прибягва до лекарства, достатъчно е да промените диетата си и да обърнете внимание върху киселинността на организма си.

Приемът на антихистаминови препарати може да има неблагоприятни последици, тъй като черния дроб трябва да ги неутрализира, а това е допълнително стресово натоварване. При това черният дроб ще неутрализира естествения хистамин по-малко ефективно, което ще повишава нуждата от прием на антихистаминови препрати, и – омагьосания кръг се завърта.

Следва един лесен начин за приблизителен тест за нивото на хистамин:

Навийте ръкава си и леко надраскайте ръката си от китката до сгъвката на лакътя. До една минута надрасканото ще се зачерви. Това се дължи на навлизането на хистамина в пострадалата област, с цел премахване на увреждането. Колкото по-висока е степента на зачервяване и подуване, толкова по-високо е съдържанието на хистамин в организма ви.

Симптомите за повишени нива на хистамин ви указват, че спешно трябва да намалите киселинността  и да почистите тялото от всякакви видове отрови чрез промяна на диетата и изчистване на организма от паразити и кандида. Тези две стъпки са едно добро начало.

Как да изчистите организма? Вижте книжките на Walter Last

Препоръчваме ви още следните статии:

Хистаминови нива

Алкализиране на тялото

Киселинно-алкален баланс

Хранене на мозъка

Свързани публикации