Индепендет (The Independent) споделя тревожната новина: в Европа все по- често се регистрират случаи на заболявания, които не се поддават на лечение. Огласен е публично доклад на Европейския център за профилактика и епидемичен контрол (ECDC), според който в някои страни, почти половината от случаите на заразяване на кръвта не могат да се лекуват дори с карбапенеми- най-мощните антибиотици, които съществуват в съвременната медицина.

Нелечимите заболявания са причинени от бактерията Klebsiella pneumoniae. Тази патогенна бактерия е отдавна известна, но през последните години тя е сериозно мутирала и сега в нейния състав присъства белтъчна молекула (ензим), NDM-1, която осигурява на паразита неразбиваема защита- не й действа нито един антибиотик. Супербактерията Klebsiella pneumoniae живее в червата и се предава чрез докосване до мръсни предмети.

Нейната мутация, както се предполага, е в резултат от масовото лечение с антибиотици, използвани в медицината- микробите първоначално са се приспособили към силно действащите препарати, а след това в еволюционен ред са се сдобили със защитен механизъм. Клебсиелата предизвиква тежки, в повечето случаи, нелечими заболявания на белия дроб и пикочно-половата система. В Европа вече бият тревога: през последните години броят на заразените с тази бактерия се е увеличил два пъти (от 7% до 15%).

Вирусът, идващ от Индия (това е мястото, където, според лекарите, в бактерията се е появила молекулата NDM-1), вече е регистриран в Австрия, Унгария, Италия, Гърция и Кипър. Засега спирането на тази инфекция все още не е възможно, затова лекарите настоятелно препоръчват, всички често и внимателно да измиват ръцете със сапун и да избягват пътувания до родината на тази опасна болест- Индия. Според статистиката, 80% от туристите, които са се завърнали у дома от Индия, са носители на тази опасна супербактерия.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали