Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Европа е заразена от смъртоносен бацил!

Заболявания, причинени от бактерията Клебсиела, се превръщат в нарастваща заплаха, защото не могат да се лекуват с антибиотици.

Индепендет (The Independent) споделя тревожна новина, че в Европа все по-често се регистрират случаи на заболявания, които не се поддават на лечение. Огласен е публично доклад на Европейския център за профилактика и епидемичен контрол (ECDC). Според него в някои страни, почти половината от случаите на заразяване на кръвта не могат да се лекуват дори с карбапенеми. Това са най-мощните антибиотици, които съществуват в съвременната медицина.

Нелечимите заболявания са причинени от бактерията Клебсиела (Klebsiella pneumoniae). Тази патогенна бактерия е известна отдавна, но през последните години тя сериозно е мутирала и сега в нейния състав присъства белтъчна молекула (ензим), NDM-1, която осигурява на паразита неразбиваема защита – не й действа нито един антибиотик. Този бацил – Клебсиела живее в червата и се предава чрез докосване до мръсни предмети.

Нейната мутация, както се предполага, е в резултат от масовото лечение с антибиотици, използвани в медицината – микробите първоначално са се приспособили към силно действащите препарати, а след това в еволюционен ред са се сдобили със защитен механизъм. Бактерията Клебсиела предизвиква тежки, в повечето случаи, нелечими заболявания на белия дроб и пикочно – половата система. В Европа вече бият тревога. През последните години броят на заразените с тази бактерия се е увеличил два пъти (от 7% на 15%).

Бацилът, идващ от Индия (това е мястото, където според лекарите в бактерията се е появила молекулата NDM-1), вече е регистриран в Австрия, Унгария, Италия, Гърция и Кипър. Засега спирането на тази инфекция все още не е възможно, затова лекарите настоятелно препоръчват, всички често и внимателно да измиват ръцете със сапун и да избягват пътувания до родината на тази опасна болест – Индия. Според статистиката, 80% от туристите, които са се завърнали у дома от Индия, са носители на тази опасна супербактерия.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билки – силни антибиотици

Как мога да излекувам Klebsiella spp., открита във влагалището? Не се повлиява от двукратно лечение с антибиотици.

Защо антибиотиците вече не действат?

Краят на медицината: скоро дори одраскването ще е смъртоносно!

Универсалният лечител – Керосинът

Лечение на бронхит без антибиотици

Защо възпалено гърло и охлузено коляно могат да те убият?!

Дали агресивният рак е хифи на гъба?

Учените: бактериите в червата манипулират човешкото поведение

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации