Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Краят на медицината: скоро дори одраскването ще е смъртоносно!

Резистентност към антибиотици, това ще сложи края на ерата на съвременната медицина, смятат експертите. Баналната драскотина може да причини смърт, а рутинните хирургични операции ще са просто невъзможни. Навлизането на антибиотиците в медицинската практика през 1940-та година се превърна в най-голямото медицинско откритие на 20 век.

През 21 век, обаче, те рискуват окончателно да останат в миналото. Както бе посочено от ръководителя на Световната Здравна Организация- Маргарет Чан, съвременните бактерии стават резистентни към най-популярните антибиотици. В близко бъдеще това ще сложи край на ерата на модерната медицина. В резултат, почти всички антибиотици ще са абсолютно безполезни. А това ще направи дори най-обикновените операции смъртоносно опасни.

Под заплаха е и съществуването на много революционни лекарства, разработени за лечение на туберкулоза, малария, бактериални инфекции, ХИВ/СПИН, както и на обикновените драскотини. Говорейки по време на конференция по инфекциозни болести в Копенхаген, д-р Чан заявява, че човечеството е на ръба на “пост антибактериалната ера”.

На мястото на антибиотиците ще се появят други, по-скъпи лекарства, изискващи продължително лечение. Тези токсични лекарства може би ще се използват само в санитарните условия на болниците. Но коя е причината за тази заплашителна ситуация?

Нараства броят, както на обикновените хора, така и на здравните специалисти, които прибягват до лечение с антибиотици на състояния, които не го изискват (като простуда или грип, например). В резултат на това инфекциите постоянно се засилват, ставайки резистентни към лекарствата. Така заради резистентност към антибиотици дори одраскването може бъде смъртоносно!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации