Количка

Червеният кедър (вид хвойна) може да се справи със златистия стафилокок

Открит е силен антибиотик, получен от източен червен кедър, съобщават американски биолози от Университета на Мисури. Учените установили, че извлеченото съединение е ефективно срещу метицилин – резистентният златист стафилокок (Staphylococcus aureus) – силна бактерия, срещу която повечето лекарства са безсилни.

Учените изследвали 17 биологично активни съединения от червен кедър. Установили, че относително ниски концентрации на химичните съединения са в състояние да се борят със стафилококовата инфекция. Също така, специалистите установили, че някои химични съединения в дървото помагат в борбата срещу раковите клетки на кожата и за лечение на акне.

Инфекцията от златния стафилокок (Staphylococcus aureus) може да се разпространи до жизненоважни органи, предизвиквайки токсичен шок и пневмония, особено при хора с отслабена имунна система.

Честотата на заболяванията, причинени от тази бактерия, постоянно нараства в света: преди 30 години, златния стафилокок е бил 2% от всички стафилококови инфекции, а към 2003 г. тази цифра се е повишила до 64%, съобщават изследователите.

Още по темата

Домашните любимци могат да ви заразят със стотици инфекции

Йодът – Възвръщане към универсалното лечение с храни

Хвойна (Juniper)

Кедър (Cedar)

Защо антибиотиците вече не действат?

Билки – силни антибиотици

Как мога да излекувам Klebsiella spp., открита във влагалището? Не се повлиява от двукратно лечение с антибиотици.

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации