Количка

Червените портокали удължават живота и помагат да отслабнете

Витамин С и другите антиоксиданти, с които са пълни червените портокали, много ефективно дезактивират свободните радикали, укрепват имунната система и помагат за изгарянето на повече мазнини, отколкото обикновените оранжеви портокали. Това не е реклама, а резултат от едно изследване, проведено от Европейския Институт по Онкология в Милано.

Днес, тези зимни плодове са признати като основен компонент в балансираната диета, богата на полезни вещества за нашия организъм. Червените портокали се различават от другите не само по цвят и вкус, но също и с високото си съдържание на антиоксиданти като витамин С, флавоноиди и хидроксиканелени киселини, които събрани заедно в уникално съединение спират стареенето.

Неотдавнашно изследване, проведено в Милано, също показва, че тъмно-червеният портокалов сок, значително намалява телесното тегло и предпазва от натрупване на мазнини в тъканите. Това се дължи на антоцианините, пигменти със син и тъмно червен цвят, известни със своята висока антиоксидантна активност.

Специфичните им ефекти се проявяват в намаляване натрупването на триглицериди и мастни запаси. Това бе заявено от куратора на научните изследвания Лучила Тита (Luchilla Titta), на конференция, проведена в Рим. Антоцианините, съдържащи се в червените портокали, модулират триглицеридите, превръщайки ги директно в енергия.

Така че, въпросът е, колко портокали дневно трябва да се консумират за поддържане на здравословно тегло и добро здраве? Специалистите по хранене препоръчват 4 портокала на ден или сок от тях, за поддържане на отлична форма, като не се забравя, разбира се, и физическата активност.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Цитрусовите плодове и лекарствата!

Портокалите са опасни за здравето на жените

Мюсли с портокалов сок разваля зъбите

Грейпфрутът, опасен за здравето?

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации