Количка

Портокалите са опасни за здравето на жените

От Великобритания дойде новина, че портокалите и лимоните имат отрицателен ефект върху костната система на човека. Особено уязвими към фруктозата и агресивните компоненти в портокалите и лимоните се оказват младите жени. Доказвайки ползата от богатата на плодове и зеленчуци диета, експертите често забравят да говорят за опасностите от растителните продукти.

В изследване, което продължило 22 години, експертите наблюдавали повече от 78 000 представителки нежния пол. До края на експеримента състоянието на костите и зъбите се влошило при 778 участнички и се оказало, че всички те повече от другите и редовно консумирали подсладени газирани напитки. Портокали, лимони и плодове с високо съдържание на фруктоза, казват учените, много малко отстъпват на газираните напитки със своя опустошителен ефект върху костния апарат.

Изследването установило, че жените, които редовно консумирали тези плодове били изложени на вредни и възпалителни процеси в костите и зъбите средно с 41 % повече от тези участнички, които ги консумирали по-рядко. С какво са опасни портокалите? Портокаловият сок е противопоказен при почти всички заболявания на червата и не се препоръчва при висока киселинност на стомашния сок.

Изобилието от фруктоза и много малкото количество фибри, които могат да забавят процеса на нейното усвояване правят портокаловия сок опасен фактор при склонност към затлъстяване или диабет от II тип.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации