Цигареният дим деформира сърцето

Цигареният дим води до деформация в някои части на сърцето, съобщават американски учени. Учените провели експеримент с плъхове. Първата група гризачи вдишвала въздух, примесен с цигарен дим, а другата нормален.

След 5 седмици изследвали сърцата на плъховете чрез ехокардиография и микроскопия, а също определили съдържанието на ензими в сърдечната тъкан. Оказало се, че при плъховете от първата група имало значителни изменения във формата на лявата камера- главната помпа на сърцето.

Също така, специалистите открили високи нива на активните форми на ензима, който контролира клетъчното деление в сърдечния мускул, както и повишени нива на хормона норадреналин, отговарящ за борбата със стреса.

Изследователите напомнят, че цигарения дим съдържа не само никотин, но и повече от 4 хиляди други химични компоненти, чиято роля все още не е изучена и е възможно те да причиняват сериозни вреди на организма.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност