Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Никотиновите лепенки не помагат за отказване на цигарите!

Никотиновите лепенки не помагат на пушачите да се отърват от лошия си навик, както установили изследователите. В борбата с цигарите, тези пластири са толкова ефективни, колкото и обичайната сила на волята. Така наречената никотино- заместваща терапия, предназначена да помогне на пушачите в борбата с тютюнопушенето не е ефективна, както установили експерти от Харвардското училище за обществено здраве.

Най- популярните средства за тази терапия са никотиновите лепенки и дъвките, съдържащи никотин. Смята се, че тяхната употреба до голяма степен премахва желанието към цигарите в пушача, който е решил да се откаже. Но, учените се убедили, че пластирите и дъвките с никотин, дори и в комбинация със сеанси при специалисти не помагат на пушачите или не помагат до тази степен, както силата на волята.

Ако човекът има достатъчно решителност да се откаже от пушенето, то той ще го направи и без помощта на никотино-заместваща терапия. Ако желанието му е слабо, то даденото лечение няма да му помогне. Американските учени са наблюдавали 787 възрастни пушачи в Масачузетс, които наскоро са решили да се откажат от тютюнопушенето. Наблюдението продължило в три времеви периода: от 2001г до 2002 г., от 2003 до 2004 и от 2005 до 2006 година.

Анкетираните били попитани, дали са използвали никотино-заместваща терапия под някаква форма, и ако е така, колко време е продължило това. Почти една трета от анкетираните накрая се върнали към тютюнопушенето. Част от участниците в изследването за известно време използвали никотинови лепенки, дъвка или спрей, докато другата част се опитали да спрат да пушат само със силата на волята. И в двата случая, резултатът бил един и същ.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации