Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Топ 10 на мъжките страхове

Психолозите са установили цял списък с мъжките страхове, от които трепери част от силния пол. Мъжете, както се оказва, са същества чувствителни и нежни, със свои собствени страхове и фобии.

Топ 10 на мъжките страхове

1. Основният страх за мъжете е страхът от бедността. Именно, този страх всяка сутрин води нашите мъже на работа, затова и винаги скриват по някоя стотинка за черни дни. Мъжът се смята за глава на семейството и затова невъзможността да обезпечи своето семейство той приравнява с жизнен провал.

2. Вторият основен страх за мъжете е страха от болести! Една жена може цял ден да работи на крака с висока температура и след това да застане зад котлоните и да домакинства. А нашите нежни мъже при първи подозрения за настинка лягат на дивана и започват да пишат завещание.

3. Много мъже патологично се страхуват да не се окажат в смешно положение. Наблюдавайте как вашият съпруг болезнено реагира на насмешките по свой адрес. Но за сметка на това, той вярва, дори и на най- елементарното ласкателство!

4. Още един страх, който обсебва нашите мъже, е страха да не загубят своя авторитет и власт. Забелязали ли сте, колко често вашия мъж, настоявайки на своето, дори и при най- незначителните спорове завършва дебата с викове. Той се опасява, че неговия имидж на най-влиятелен и умен може да пострада.

5. “Ти си неудачник!”– тази фраза за всеки мъж звучи като смъртна присъда. Мъжете панически се страхуват да не се окажат неубедителни в която и да е сфера. Било то професионална, лична или сексуална.

6. Много мъже умело прикриват страха си пред силните жени, иронизирайки феминистките. Но фактите- са упорито нещо. Мъжът не е готов да отстъпи на жената, тъй като има привилегията да се смята за “силния пол”.

7. Едната част от мъжкото население се страхува от стабилна връзка. И не защото мъжът е “ветровит”, просто той се страхува, че ще се наложи да споделя с жената не само леглото, но и чувствата.

8. Друга част от нашите мъже, напротив, се страхува от самотата. Благодарение на мисълта за прословутата чаша вода, която някой трябва да им донесе на смъртното легло, мъжете все пак опират до брака.

9. Страх от собствената си слабост. Слабостта е привилегия на жените и мъжете са добре запознати с това. Затова те крият своята сантименталност. Те мразят мъжките сълзи, особено собствените.

10. И накрая, страхът, че някой ще види техния страх!

Как да се справите със страховете на вашите мъже?

Винаги трябва да помните, че в света съществува закон на привличането. Ако те е страх от нещо, със сигурност това нещо ще бъде привлечено към теб! Онзи, който се страхува от разоряване, обезателно ще фалира, а страхуващия се от любовно поражение непременно ще се провали!

Мъжките страхове не са толкова ужасни, както се представят. Именно, жените, могат да помогнат на своя любим да се бори с тях. На първо място, мъжът трябва да разбере, че тези страхове живеят само в главата му! Нека се успокои, и жената, като по-слабия пол, напълно ще го подкрепи.

Вижте още

Молитви

Самонастройки

Духовност

Високомерни ли сте?

Самообвинявате ли се?

Нетърпеливи ли сте?

Алчни ли сте?

Фаталист ли сте?

Инат ли сте?

Мъченици ли сте?

Свързани публикации