Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мъченици ли сте?

Мъченици ли сте? Всеки от нас в живота си е срещал такива вечни мъченици. Те притежават ценни качества на характера, такива като себеотрицание и алтруизъм. Но, често зациклят върху провалите и се наслаждават на собственото си нещастие.

Симптоми на “великите мъченици”:

• Те често са в състояние на депресия;

• Обичат да им съчувстват;

• Смятат, че са подценени и недолюбвани;

• Често се чувстват притиснати в ъгъла.

• Преживяват по всякакви дребни причини и след това се разболяват;

• Снишават се, стараят се да бъдат по-ниски от тревата;

• Техните психологически проблеми често идват от детството. Родителите им и сега не спират да им напомнят, колко много неприятности са им причинили, когато са били деца;

• Винаги очакват нещо лошо;

• Често, след кавги дълго не разговарят с тези, които са ги обидили.

Ако постоянно мислите, че вас не ви разбират и не ви обичат, може би е по-добре да спрете да се самосъжалявате и да смените недоволното изражение на лицето си с усмивка? Говорете открито за своите желания и не разигравайте театри. На околните не им е до това, постоянно да отгатват вашите нужди и желания! Не е наложително винаги да правите лична саможертва, така че си струва да се научите да казвате “не”.

Опитайте всеки ден да си доставяте някакво удоволствие. Не използвайте думите “никога” и “не”, т.е. думи с негативно звучене, по-добре казвайте: “моля те”, “така ми се иска” и т.н. Признайте на себе си, че се опитвате да манипулирате хората, предизвиквайки съжаление към вас. Просто можете да помолите близкия ви човек за помощ, а не половин час да му разказвате, защо не можете сами да се справите с нещо.

Започнете да си водите дневник, в който се опитайте да анализирате своите думи и дела. Направете списък на своите желания и причините, поради които не са се изпълнили. Бъдете по-оптимистично настроени и много скоро от всички тези причини няма да остане и следа!

Още по темата:

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Как да се защитите от манипулаторите?

Психология

Лечение на ума

Молитви

Самонастройки

Духовност

Лечебни картинки

Високомерни ли сте?

Самообвинявате ли се?

Нетърпеливи ли сте?

Алчни ли сте?

Фаталист ли сте?

Инат ли сте?

Свързани публикации