Танзанит

Чакри: VI чакра (Аждна)- трето око

История и описание

През 1866 г., ловци от племето масаи открили недалеч от склоновете на връх Килиманджаро красиви сини кристали. Минералозите ги отчели като разновидност на циозита, минерал, който съвсем не е “скъпоценен камък”.

За да подчертаят уникалността на новия минерал и неговия екзотичен произход, маркетинговите служители на компанията “Тифани” създали нов термин – “танзанит”. Минералът бързо спечелил популярност и вече заема водеща позиция в класацията на продажбите.

Кристалите на танзанита притежават забележителен плеохроизъм (многоцветност). Когато се гледат под различни ъгли изглеждат не само сини, но и лилави, и кафяво- жълти. Бижутерите често придават на танзанита еднакво наситен цвят, чрез нагряване на кристала до температура от няколко стотин градуса (500 ° С).

Находище на минерала има само на едно място- платото Мерелани, което се намира в северната част на Танзания.

Лечебни свойства на танзанита

Смята се, че танзанитите помагат при лечението на кожни заболявания и заболявания на гръбначния стълб. Тези сини камъни са способни да се борят с настинки, треска и очни заболявания. Съзерцанието на танзанит помага за отпускане и облекчаване на емоционалното напрежение.

Магически свойства на танзанита

През 1912 г. Американската търговска асоциация на скъпоценните камъни (AGTA) описва танзанита като талисман на любовта и лукса. Този рекламен ход повишил популярността на камъка и скоро той се превърнал в истински символ на елегантност и висок стил, новия “скъпоценен камък на XX век”. Препоръчва се танзанита да се подарява на двойки, които навършват 24-годишнина от сватбата си.

Влияние върху чакрите

Чакрата на третото око, оказва влияние върху органите на главата, а също е свързана и с меридианите на пикочния мехур и червата, тя помага за реализиране на идеи, стимулира активността във физическия свят.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

камък Танзанит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Танзанит

Чакри: VI чакра (Аждна)- трето око История и описание През 1866 г., ловци от племето масаи открили недалеч от склоновете на връх Килиманджаро красиви сини

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност