Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Танзанит

Камък танзанит – трансмутация с високи вибрации

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна, V чакра (Вишудха) – гърлена, VI чакра (Аждна) – трето око, VII чакра (Сахасрара) – коронна, етер, звезда на душата.

История и описание

През 1866 г., ловци от племето масаи открили недалеч от склоновете на връх Килиманджаро красиви сини кристали. Минералозите ги отчели като разновидност на цоизита, минерал, който съвсем не е “скъпоценен камък”. За да подчертаят уникалността на новия минерал и неговия екзотичен произход, маркетинговите служители на компанията “Тифани” създали нов термин – “танзанит”. Минералът бързо спечелил популярност и вече заема водеща позиция в класацията на продажбите.

Люляково-синият танзанит е известен още като лавандулово-син цоизит. Кристалите на танзанита притежават забележителен плеохроизъм (многоцветност). Когато се гледат под различни ъгли изглеждат не само сини, но и лилави, и кафяво- жълти. Бижутерите често придават на танзанита еднакво наситен цвят, чрез нагряване на кристала до температура от няколко стотин градуса (500 ° С). Находище на минерала има само на едно място – платото Мерелани, което се намира в северната част на Танзания.

Лечебни свойства на танзанита

Танзанитът може да бъде полезен за успокояване на свръхактивния ум, щитовидната жлеза или изтощените надбъбречни жлези. Полезен е при препрограмиране на клетъчната памет, изцеление на минали животи, загуба на слуха, трудохолици, депресия и тревожност.

Танзанитът поддържа здравето на коса, кожа, глава, гърло, гърди, бъбреци и нерви. Може да се използва за намаляване на възпалението, укрепване на имунната система, регенерация на клетките и поддържане на здрави далак и панкреас.

Смята се, че танзанитите помагат при лечението на кожни заболявания и заболявания на гръбначния стълб. Тези сини камъни са способни да се борят с настинки, треска и очни заболявания. Съзерцанието на танзанит помага за отпускане и облекчаване на емоционалното напрежение.

Магически свойства на танзанита

Танзанитът предлага трансмутация с високи вибрации чрез Виолетовия пламък, свързващи човека с Ангелските сфери, духовните наставници, Възнесените учители и Христовото съзнание. Древните легенди гласят, че танзанитът е енергийно свързан с шаманите на Танзания, делфините и Лемурия.

Танзанитът способства променените състояния на съзнанието, вътрешното и външно пътуване, метафизичните способности, по-дълбоката медитация, междупространственото пътуване и свързването с Акашовите записи. Той отваря и свързва с фините чакри на биомагнитната обвивка, енергийно извисявайки се със звездата на душата и чувствайки се физически заземен.

Танзанитът улеснява многомерното клетъчно и кармично изцеление, подготвяйки се за възнесението на душата. Може да бъде полезен за разтваряне на стари модели на кармични заболявания при комбиниране с иолит и данбурит в лечението на минали животи. Този кристал активира чакрите на третото око, короната и етерната чакра, предавайки видения, съобщения и информация от източници с по-висока вибрация.

Танзанитът обединява енергиите на сърцето и ума, позволявайки повече чувство на състрадание и любов. Целебните енергии на танзанита помагат за създаване на любящ и съсредоточен начин на живот. Това от своя страна създава състояние на щастие и безгрижна среда.

През 1912 г. Американската търговска асоциация на скъпоценните камъни (AGTA) описва танзанита като талисман на любовта и лукса. Този рекламен ход повишил популярността на камъка и скоро той се превърнал в истински символ на елегантност и висок стил, новия “скъпоценен камък на XX век”. Препоръчва се танзанита да се подарява на двойки, които навършват 24-годишнина от сватбата си.

Зодии: Близнаци, Везни, Риби и Стрелец

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още