Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Свещички

Свещички – восъчни топчета, съдържащи етерично масло или фин билков прах. Те се използват, когато пероралното лекарство има вероятност да бъде разрушено по време на храносмилането, преди да достигне до предназначението. Свещичките се поставят в ректума или влагалището, където се стопяват в телесна температура. Билката се абсорбира много бързо в кръвообращението чрез тънките слузни мембрани.

Смазочна Смес (за смазване на формите)

20 мл мек сапун
100 мл глицерин
80 мл промишлен алкохол или метилов спирт

Намажете формите, които сте подготвили, с тази смес. След няколко минути, излейте сместа, изцедете добре и оставете, докато се втвърди добре. Неизползваната смазочна смес може да бъде съхранена в чиста стъклена бутилка за бъдеща употреба.

За да си направите форми у дома, използвайте домакинско алуминиево фолио. Изберете подходящ предмет за форма на свещичката, например, шивашки напръстник е идеален. С притискане на фолиото около предмета направете формата на свещичката. В магазините за здравословни храни се предлагат готови форми за свещички.

СвещичкиСмес № 1 за свещички

20 грама какаово масло
10-30 капки етерично масло или
5 грама фин прах от билка

Стопете какаовото масло в тенджера. Махнете от котлона и добавете етеричното масло. Разбъркайте добре и тогава излейте във формите. Оставете за около два часа. Отворете формата и внимателно извадете свещичките. Съхранявайте на хладно място. Съхранението в кутия, облицована с восъчна хартия, е ефективно за период до три месеца.

Смес № 2 за свещички

15 грама желатин
20 мл глицерин
30 мл билкова настойка или разредена тинктура

Смесете всичко заедно и тогава излейте във формите. Оставете за два или три часа. Отворете формите и внимателно извадете свещичките. Съхранявайте на хладно място. Съхранението в кутия, облицована с восъчна хартия, е ефективно за период до три месеца.

Свещички при хемороиди

3.5 грама прах от листа или кора на хамамелис (Witch Hazel), чесън, хидрастис (Goldenseal), корен от Comfrey
28 грама какаово масло

Разтопете какаовото масло в тенджера и смесете с билките, докато се сгъсти толкова, че все още сместа да е използваема за оформяне. Поставете във форми (диаметър 0.6 см. и дължина 2.5 см), покрийте с хартиена кърпа и охладете за втвърдяване.

Поставяйте в ректума, когато е необходимо. Да не се използва повече от три пъти дневно.

Източник: www.innvista.com

Още по темата:

Билколечение

Етерични масла и Ароматерапия

Инхалации с разтвор на пчелен мед при здрави хора

Средство за гаргара при проблеми с гърлото

Ароматерапия при ангина (остър тонзилит)

Рецепти с подправки при респираторни заболявания

Рецепти при висока температура

Още рецепти

Преодолей Кандида

Розова вода

Лечение със сол

Свързани публикации