Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Специалистите разгадаха тайната на любовта

Тайната на любовта е в хормоните, твърди антропологът Хелън Фишър. Хората в отношенията си могат да бъдат разделени на четири вида: изследователи, строители, лидери и дипломати, твърди антропологът.

В продължение на тридесетгодишно изследване Х. Фишер установил, че хората в отношенията си се базират на четири принципа. Като всеки модел на поведение отговаря на един или друг хормон.

Начинът, по който се държите в една връзка зависи от нивото на някои хормони, а също и как мозъкът реагира на тези вещества, обяснява тя. Ако доминира допамина, човекът е “изследовател” – той ще се стреми към новости в отношенията. При “строителите” нивото на серотонин е по-високо – те обикновено са спокойни и верни.

Високото ниво на тестостерон създава “лидерите”, решителни и взискателни. А при чувствителните и творческите “дипломати” доминира естрогена.

Според изследователя, определянето на своя тип ще даде възможност за разгадаване на тайната на любовта за вас самия. Това по-добро разбиране на себе си и партньора ще даде и по- добри шансове на вашата връзка.

Още по темата

Любовта ни прави по-здрави

Хормонът на любовта спасява от хронично главоболие

Любовта повишава имунитета

Книги за изчистване на организма

Любовта – заболяване или лекарство?

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации