Специалистите разгадаха тайната на любовта

Хората в отношенията си могат да бъдат разделени на четири вида: изследователи, строители, лидери и дипломати, твърди антропологът Хелън Фишър. В продължение на тридесетгодишно изследване Х. Фишер установил, че хората в отношенията си се базират на четири принципа. Като всеки модел на поведение отговаря на един или друг хормон.

Начинът, по който се държите в една връзка зависи от нивото на някои хормони, а също и как мозъкът реагира на тези вещества, обяснява тя. Ако доминира допамина, човекът е “изследовател”- той ще се стреми към новости в отношенията. При “строителите” нивото на серотонин е по-високо- те обикновено са спокойни и верни.

Високото ниво на тестостерон създава “лидерите”, решителни и взискателни. А при чувствителните и творческите “дипломати”, доминира естрогена. Според изследователя, определянето на своя тип ще даде възможност за по-добро разбиране на себе си и партньора в една връзка.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност