Сокът от нар е известен със своите полезни свойства за здравето на сърцето и за сексуалните възможности на човека, но специалистите са установили, че тази напитка е полезна и в борбата с възрастовите изменения в човешкото тяло.

Учените провели експеримент, в който участвали 24 човека от двата пола. Те трябвало в продължение на един месец да пият по половин литър сок от нар на ден. Изследователите са убедени, че сока от нар намалява съдържанието на мастни киселини в кръвта, известни като свободни мастни киселини (СМК).

Именно те предизвикат отлагането на депозити в областта на корема при мъжете и жените с излишни мазнини, обясняват експертите.

Резултатите от изследването показали, че след едномесечна консумация на сок от нар, почти половината от доброволците станали по-малко склонни към появата на мастни клетки в областта около корема в сравнение с началото на експеримента.

Експертите също така установили, че 90% от доброволците значително намалили кръвното си налягане. А това намалява риска от сърдечни пристъпи, инсулт и бъбречни заболявания.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни