Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сокът от нар ще запази здравето и младостта ви

Сокът от нар е известен със своите полезни свойства за здравето на сърцето и за сексуалните възможности на човека, но специалистите са установили, че тази напитка е полезна и в борбата с възрастовите изменения в човешкото тяло.

Учените провели експеримент, в който участвали 24 човека от двата пола. Те трябвало в продължение на един месец да пият по половин литър сок от нар на ден. Изследователите са убедени. Сокът от нар намалява съдържанието на мастни киселини в кръвта, известни като свободни мастни киселини (СМК).

Именно те предизвикат отлагането на депозити в областта на корема при мъжете и жените с излишни мазнини, обясняват експертите.

Резултатите от изследването показали, че след едномесечна консумация на сок от нар, почти половината от доброволците станали по-малко склонни към появата на мастни клетки в областта около корема в сравнение с началото на експеримента.

Експертите също така установили, че 90% от доброволците значително намалили кръвното си налягане. А това намалява риска от сърдечни пристъпи, инсулт и бъбречни заболявания.

Още по темата

Удивителен факт: Нарът може да замести яйчника

Сокът от нар в борбата с рака на простатата

Стресът няма да те убие, но реакцията ти към него може!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации