“Светлинно замърсяване” от съвременните лампи!

Светодиодните лампи, които са широко рекламирани и не по-малко широко използвани в различните учреждения и офиси, в действителност далеч не са толкова безопасни. Както ни изглеждат. Израелските учени, например, смятат, че те потискат производството на мелатонин и разстройват биологичните ни часовници.

Оказва се, че бялата “дневна светлина” потиска синтеза на мелатонин. Това нейно свойство се нарича “светлинно замърсяване”. Белите лампи излъчват светлина в синия спектър с дължина на вълната 440-500 нанометра. Именно тези вълни потискат производството на мелатонин в епифизата на мозъка пет пъти по-силно от дължината на вълната на жълтата светлина в традиционните крушки с нажежаема жичка.

А именно това вещество регулира нашия вътрешен часовник. Освен това, мелатонина има антиоксидантни и противоракови свойства. Разстройването на биологичния часовник води до нарушаване на съня и бодърстването- оттук и многобройните проблеми със здравето и психиката. Според изследователите, “светлинното замърсяване” е също толкова опасно, колкото и замърсяването с химикали.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност