Алтернативна медицина и здраве

Все повече мъже в развитите страни стават безплодни

През последните 50 години броят на сперматозоидите в спермата на мъжете се е намалил почти два пъти. Преди 20 години датски учени започнали да забелязват, че мъжете от развитите страни постепенно стават стерилни. Според статистиката, при 20% от мъжете на възраст от 18-25 години, концентрацията на сперматозоиди е под нормата. Данните за 50 години са се влошили почти двойно.

Специалистите смятат, че за това са виновни няколко фактора: токсините в околната среда, синтетичните храни, лошата вода, хормоналните добавки в хранителните продукти и т.н. Обаче, за най-важен фактор учените смятат бременността на майката.

Специалистите смятат, че въздействието, на което е подложена майката по време на бременността може да има огромно влияние върху концентрацията на спермата в нейното дете. Ако майката по време на бременността е била изложена на токсини, тя може да направи своето потомство безплодно.

Замърсяването на околната среда и въздействието на химикалите в различни сфери на живота заплашват съществуването на цялото човечество, предупреждават експертите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации