Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Все повече мъже в развитите страни стават стерилни

Преди 20 години датски учени започнали да забелязват, че все повече мъже от развитите страни постепенно стават стерилни. Според статистиката, при 20% от мъжете на възраст от 18-25 години, концентрацията на сперматозоиди е под нормата. Данните за 50 години са се влошили почти двойно.

Специалистите смятат, че за това са виновни няколко фактора: токсините в околната среда, синтетичните храни, лошата вода, хормоналните добавки в хранителните продукти и т.н. Обаче, за най-важен фактор учените смятат бременността на майката.

Специалистите смятат, че въздействието, на което е подложена майката по време на бременността може да има огромно влияние върху концентрацията на спермата в нейното дете. Ако майката по време на бременността е била изложена на токсини, тя може да направи своето потомство безплодно.

През последните 50 години броят на сперматозоидите в спермата на все повече мъже се е намалил почти два пъти,  стават стерилни. Замърсяването на околната среда и въздействието на химикалите в различни сфери на живота заплашват съществуването на цялото човечество, предупреждават експертите.

Още по темата

Аспиринът води до импотентност при мъжете

Вещество, съдържащо се в пластмасата, влияе върху качеството на спермата при мъжете

Брачните халки са опасни за сексуалното здраве на мъжете

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации