Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Оцветителите в храните предизвикат поведенчески проблеми при децата и рак

Според изследователите, много от оцветителите в храните са опасни за човешкия живот и здраве и по тази причина трябва да бъдат забранени.

В хода на изследванията специалистите са установили, че изкуствените оцветители не само променят цвета на продуктите, но също така допринасят за появата на поведенчески проблеми при децата и могат да доведат дори до рак, вече независимо от възрастта.

Проблемът е много актуален, тъй като в света ежегодно се използват около 7 милиона килограма изкуствени оцветители в такива продукти като бисквити, бонбони, газирани напитки и сладолед. Трите най-известни оцветители са: червен – 40, жълт – 5 жълт – 6, като за тях се знае, че съдържат канцерогени.

Администрацията на САЩ по контрола на храните и лекарствата (FDA) вече призна червения цвят-3 като канцероген, но още администрацията на Роналд Рейгън отказа да наложи забрана за използването му в храните. Повечето от храните, в които се използват оцветителите се консумират от децата, което застрашава здравето на бъдещите поколения, подчертават специалистите.

Още по темата

Магнитните играчки са опасни за децата!

Грип при децата: грешки на родителите

Диабетът при децата се открива твърде късно!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации