Магнитните играчки са опасни за децата!

Американските власти са публикували предупреждение за магнитните играчки – топчета Неокуб, които са много популярни сред децата. В него се казва, че те представляват значителна опасност за здравето и живота на младото поколение. Както следва от отчета на Комисията за защита на безопасността на потребителите в САЩ, ако топче от  магнитните играчки бъде погълнато от дете, то може да предизвика образуване на дупки в стомаха и червата, чревна непроходимост, отравяне на кръвта и дори смърт.

И не става въпрос само за най-малките деца. Тоня Монтей разбрала, че с нейния 18-годишен син нещо не е наред, но нито тя, нито лекарите от болницата в Невада, успели веднага да открият какво се е случило. Четири поредни дни младежът имал повръщане и висока температура. Само ултразвуковото сканиране показало наличието на три малки метални сфери в долната част на храносмилателния тракт. “Лекарите ме попитаха, дали зная какво е това?” – разказва Тоня.

Оказало се, че това са магнитни топчета от популярната играчка Неокуб, която принадлежала на 16-годишният племенник на жената. В храносмилателния тракт, те се свързват помежду си. На лекарите се наложило да изрежат няколко сантиметра от тънкото и дебелото черво, младежът прекарал две седмици на интензивно лечение. И неговата история не е уникална!

Още на едно момче от Колорадо погълнатите магнити на Неокуба причинили образуването на шест дупки в тънкото черво. 39-годишната майка на детето призовала всички родители по радиото: “Синът ми има шест дупки в червата и една в стомаха – казала тя – В момента го хранят чрез тръба.

Моля, не повтаряйте моите грешки, не купувайте подобни играчки на децата си..!” Тийнейджърите поглъщат магнитните топчета и тогава когато решат да ги използват като някакъв евтин заместител на пиърсинг за езика. 13-годишната Лорън Гарсия от Колорадо почти не умряла, когато решила да направи това и случайно глътнала топчетата.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации