Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Магнитните играчки са опасни за децата!

Американските власти са публикували предупреждение за магнитните играчки – топчета Неокуб, които са много популярни сред децата. В него се казва, че те представляват значителна опасност за здравето и живота на младото поколение. Както следва от отчета на Комисията за защита на безопасността на потребителите в САЩ, ако топче от  магнитните играчки бъде погълнато от дете, то може да предизвика образуване на дупки в стомаха и червата, чревна непроходимост, отравяне на кръвта и дори смърт.

И не става въпрос само за най-малките деца. Тоня Монтей разбрала, че с нейния 18-годишен син нещо не е наред, но нито тя, нито лекарите от болницата в Невада, успели веднага да открият какво се е случило. Четири поредни дни младежът имал повръщане и висока температура. Само ултразвуковото сканиране показало наличието на три малки метални сфери в долната част на храносмилателния тракт. “Лекарите ме попитаха, дали зная какво е това?” – разказва Тоня.

Оказало се, че това са магнитни топчета от популярната играчка Неокуб, която принадлежала на 16-годишният племенник на жената. В храносмилателния тракт, те се свързват помежду си. На лекарите се наложило да изрежат няколко сантиметра от тънкото и дебелото черво, младежът прекарал две седмици на интензивно лечение. И неговата история не е уникална!

Още на едно момче от Колорадо погълнатите магнити на Неокуба причинили образуването на шест дупки в тънкото черво. 39-годишната майка на детето призовала всички родители по радиото: “Синът ми има шест дупки в червата и една в стомаха – казала тя – В момента го хранят чрез тръба.

Моля, не повтаряйте моите грешки, не купувайте подобни играчки на децата си..!” Тийнейджърите поглъщат магнитните топчета и тогава когато решат да ги използват като някакъв евтин заместител на пиърсинг за езика. 13-годишната Лорън Гарсия от Колорадо почти не умряла, когато решила да направи това и случайно глътнала топчетата.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации