Обезболяващите повишават риска от сърдечни заболявания

Използването на силни болкоуспокояващи препарати, отпускани без рецепта, може да увеличи риска от сърдечно-съдови заболявания при по-възрастните хора, според швейцарски изследователи. Учените провели изследване, в което анализирали 31 научни работи, свързани с употребата на обезболяващи продукти.

В изследователските работи участвали повече от 115 хиляди души. Специалистите се опитали да направят оценка на рисковете, които са свързани с употребата на нестероидни противовъзпалителни средства. Резултатите показали, че ибупрофенът три пъти повишава риска от инсулт, а препаратите диклофенак и еторикоксиб- четири пъти увеличават вероятността от смърт от сърдечен пристъп.

Изследвани били общо седем препарата. Напроксенът се оказал по-безопасен, но той може да разстрои стомаха, съобщават изследователите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност