Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нежелани ефекти от масажа с горещи камъни

Въпреки че масажа с горещи камъни като цяло се смята за безопасен, при някои хора могат да се появят нежелани ефекти от него. Такива като изгаряния, синини, болка и дискомфорт, повишена чувствителност към топлина и риск от инфекция.

Това може да е провокирано от следните причини:

– камъните са нагрети твърде много, което може да доведе до изгаряния, опарвания и увреждане на тъканите.
– използван е по-силен натиск от терапевта и това може да доведе до образуване на синини и болка няколко дни след прилагане на този вид масаж.
– при някои хора има провокиране на по-силна болка, отколкото преди лечението, което се дължи на непоносимост към топлината.
– по време на масажа е приложено по-голямо количество топлина и прегряване, което води до вазодилатация, треска и спад на кръвното налягане, последвани от главоболие и световъртеж.
– маслото, което се използва по време на масажа, може да не е било стерилно и да причини инфекция на кожата.
– при нагряване на камъните за следващия клиент, те не са дезинфекцирани, а също и останалите средства и инструменти не са абсолютно стерилни, така че леките ожулвания на кожата могат да доведат до намаляване на защитната й роля и внасяне на инфекция.
– топлината и движението на камъните увеличават притока на кръв към повърхността на кожата, което означава, че през порите на кожата ще се губи повече вода. Това може да причини дехидратация, което от своя страна да доведе до главоболие или световъртеж. Други чести нежелани реакции включват главоболие, гадене, замайване, хрема и повишено изпотяване.

Вижте камъните в нашия Е-магазин: Чакри и масажи

Цялото изследване вижте тук: Масаж с вулканични камъни (горещ масаж)

Още по темата:

Как се прави горещ масаж?

Масажи

Свързани публикации