Напълняването вече е епидемия в САЩ и Мексико

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) представи последните данни за динамиката на разпространение на затлъстяването в света. Съгласно събраните данни, в момента сред жителите на най-развитите страни всеки втори човек е с наднормено тегло, а един на всеки шест страда от затлъстяване.

Начело в класацията са САЩ и Мексико. В тези страни, наднорменото тегло е при около 70% от населението, а затлъстяването засяга повече от една трета от населението. Следват страни като Люксембург, Исландия, Чили, Ирландия, Канада, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Тук числото на хората с наднормено тегло е от 55 до 65%, а процентът на “затлъстелите” е от 20 до 30%. Тази тенденция се наблюдава във всички страни, не само в развитите.

През 20 век се промени храненето, хората започнаха да консумират храни, които не са използвали преди това- по-мазни, от типа фаст-фууд. Все по-малко се приготвят традиционни храни, по „старомодния” начин. Друга причина е липсата на култура на хранене, никой не учи хората на това.

Например, съчетават се несъвместими храни, като най-важното е да е вкусно, независимо дали е полезно. Освен това, намалява и физическата активност. Всичко това води до проблема със затлъстяването. В същото време, следва да се припомни, че наднорменото тегло и затлъстяването причиняват много опасни за живота болести.

Сред тях са диабет, атеросклероза, заболявания на опорно-двигателния апарат, камъни в жлъчката, исхемична болест на сърцето и дори някои форми на рак. Според прогнозите на експертите, броят на затлъстелите хора от цял свят, през следващите години ще нараства- средно с 1-3% на година.

Забележете: В петицата на най- “слабите” страни се нареждат Япония-3%, Корея- 4%, Швейцария- 8%, Италия- 10% и Норвегия- 10%.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност