Лавандулово масло срещу гъбички по ноктите на краката

Маслото на лавандулата може да се използва за лечение на гъбични инфекции по кожата и ноктите, резистентни към лекарства, твърдят португалски изследователи от Университета Коимба. Учените провели изследване, по време на което тествали есенцията на лавандулата в лечението на дерматомикози и заболявания, причинени от гъбички от рода Кандида.

В момента съществуват няколко лекарства, които са ефективни срещу този вид инфекция, но все още те притежават широк спектър от нежелани реакции. За съжаление, през последните години се наблюдава увеличение на случаите на резистентност на гъбичките към тези фармакологични средства.

Според изследователите, ароматното лавандулово масло може да бъде евтино и ефективно средство за лечение на гъбични инфекции. Учените планират да проведат мащабно изследване и потвърждаване на резултатите при доброволците.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност