Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Коя е възглавницата за добър сън?

Събуждате ли се сутрин с главоболие, схванат врат, подуто лице и не добре отпочинали? Причината може да е вашата възглавница! Едва ли сте се замисляли, че тя е много важна за добрия сън.

Предлагат се много голямо разнообразие от възглавници, включително и ортопедични, които в болшинството случаи са проектирани за определено положение на главата. Вие не спите само по гръб или настрани, нали?

Направете прост тест на вашата възглавница: натиснете я с юмрук и вижте дали дупката се възстановява бързо в първоначалното състояние. Ако отговорът е да, то това е лоша възглавница! През цялата нощ главата ще води битка с нея, вместо да се отпусне.

Добрата възглавница е тази, която вие сами моделирате, за да се отпуснете и тя е възглавницата на нашите баби и дядовци с пера и пух!

Полезното съотношение между пера и пух зависи от възрастта и пола (различна конструкция на тялото):

за мъже: 70-100% пера
за жени: 50-70 % пера
за деца: до 30 % пера
за бебета: 100% пух (без пера)

Размерите трябва да бъдат 50Х70 см. Квадратните възглавници са големи и една част от тях може да остане между таблата на леглото и главата. Така главата ще бъде притискана през цялата нощ!

Погрижете се за своя добър сън и си изберете добра възглавница!

Обърнете внимание: Когато сложите “добра” възглавница може да получите дискомфорт за известно време, тъй като деформираните мускули на главата от “лошата” възглавница ще се възстановяват в правилното положение няколко дни!

Вижте още:

Лошият сън носи сериозни загуби

Напитка за добър сън

Свързани публикации