Капризите на гроздето!

Въпреки полезността на гроздето, неговите зрънца също имат своите „капризи“.

Кой не трябва да консумира грозде?

Заради изобилието на захар в гроздето, то не се препоръчва за хора, страдащи от диабет. Освен това, ако изядете голямо количество можете да предизвикате стомашно разстройство, така че тези, които имат проблеми със стомаха, не бива да наблягат на гроздето, не си струва.

Пазете зъбите от гроздето!

Зъболекарите също се отнасят с повишено внимание към гроздето и препоръчват да изплаквате устата си всеки път, когато ядете плодовете или изпивате чаша с гроздов сок. Проблемът е, че захарта и плодовите киселини, които са много в гроздето, разрушават зъбния емайл и предизвикват кариес. Странно, но е факт, стафидите нямат такъв ефект върху зъбите. Дори, напротив, в процеса на сушене на гроздето се образуват вещества, които не позволяват на бактериите да се закрепят върху повърхността на зъбите.

Гроздето не „харесва“ всички храни

Преди да сложите чиния с грозде на масата, внимателно разгледайте другите продукти, които сте включили в менюто си. Факт е, че гроздето е доста „капризно“ и затова не се комбинира с всяко ястие. Например, не пийте гроздов сок с мляко.

Гроздовите киселини пресичат млякото, а това може да предизвика стомашно разстройство. Гроздето не е „приятел“ с киселите краставички, маринатите, пушените продукти и мазните храни. Такава комбинация забавя за дълго време процеса на храносмилане, а това може да предизвика подуване и чувство на тежест.

Още по темата:

Гроздето помага за поддържане на фигурата

Грозде (Grape)

Гроздето спасява от пагубната радиация

5 цвята на здравето

Гроздовият сок е полезен за мозъка

Маски с грозде за мека и гладка кожа

Летни маски: Магданоз- за лунички френско грозде- за младост

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации