Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Калцит

Калцит – усилвател и очистител на енергия

Чакри: В зависимост от цвета на калцита – прозрачeн/златен – коронна (VII чакра) и пъпна (II чакра), син – гърлена (V чакра), розов и зелен – сърдечна (IV чакра).

Описание

Калцитът е карбонатен минерал и е най-стабилният полиморф на калциевия карбонат (CaCO3). Това е много често срещан минерал, особено като компонент на варовика. Името му  произлиза от немското “calcit”, термин от 19-ти век, който идва от латинската дума за вар. Оцветяването калцитите е в прозрачно, бяло, жълто, зелено, оранжево, червено, зелено, синьо и черно. Блясъкът е маслен.

Лечебни свойства

Калцитът способства за усвояването на калция в костите, като същевременно разтваря калцификациите, укрепва скелета и ставите. Той укрепва имунната система, стимулира заздравяването на тъканите и съсирването на кръвта. Също така облекчава чревни и кожни заболявания. Поддържа здравословното функциониране на бъбреците, панкреаса и далака.

Магически свойства

Калцитът е мощен усилвател и очистител на енергия. Премахва негативните енергии от обкръжаващата среда, остранява блокировки, създаващи застой и очиства физическото и финото тяло, ускорявайки развитието и растежа. Улеснява развиването на екстрасензорните способности, стимулирайки прозренията, канализирането и преживяванията извън тялото.

Калцитът намалява мързела, повишава нивото на енергия, успокоява ума, учи на проницателност и анализ, засилва паметта. Отнема емоционалния стрес, носи спокойствие и усещане за покой. Насърчава доверието в себе си и способността за преодоляване на неуспехите. В кристалните структури на тялото или лечебни решетки разполагането на подходящи цветове на калцита очиства/балансира и зарежда с енергия всички чакри.

Зодии: Рак

Действие на различните цветове калцит

Черният калцит е рекордьор за регресия и възвръщане на спомени за освобождаване от миналото.

Синият калцит е нежен камък за възстановяване и релакс. Понижава кръвното налягане и разтваря болката на всички нива, освобождава от негативните емоции. Помага за ясна комуникация.

Прозрачният (чист) калцит действа като антисептик, почиства и подравнява всички чакри. Чистият калцит с дъга носи големи промени и е камък за нови начинания.

Червеният калцит повишава енергията, повдига настроението, укрепва силата на волята и отваря сърдечната чакра. Премахва застоялата енергия и страховете, разтваря блокажите. Лекува проблемите с бедрата и долните крайници, разхлабва ставите.

Ромбоидният калцит е мощен целител на миналото, спира бърборенето на ума, носи умствена тишина.

Жълтият калцит усилва медитацията, предизвиква дълбоко състояние на релакс и духовност, свързвайки се с висшия източник на духовното ръководство.

Kалцит ангелско крило – това е ново откритие и вдъхновяващ кристал. Стимулира контакта с ангелското царство. Подобрява медитацията, духовността и поддържа по-дълбоко състояние на релакс. Свързва слънчевия сплит и висшата корона. Изчиства всички чакри и чрез висшето духовно ръководство стимулира висшия ум и волята.

Манганокалцитът е известен като камъкът на любовта и прошката, способстващ безусловната любов към себе си и другите. Осигурява контакт с ангелското царство. Помага за освобождаване от страха и мъката, които могат да държат сърцето в капана на миналото. Повишава самооценката и приемането на себе си, лекува нервни състояния, премахва напрежението и безпокойството. Той носи енергия, за да освети тези области от живота, където човека може да има страхове и чувство за недостиг. Позволява да се разкрие фасадата на “копнежа” и да се премахне това усещане за липса. Дава представа за това, как да се справяте с трудните ситуации.

Исландски шпат (оптичен прозрачен калцит)

Калцит златен лъч

Зелен калцит

Розов оптичен калцит

Оранжев калцит

Меден калцит

Розов коралов калцит

Вижте също

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още