Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да се отървете от бедността!

Колкото и да не ни се вярва, бедността е преди всичко психологически проблем и ако не искате повече да бъдете в това положение, трябва да се избавите от някои свои навици. Какво трябва да направите?!

Първа стъпка – спрете да се самосъжалявате.

Хората, които не могат да намерят начин за излизане от бедността постоянно се жалват. Те имат една мисъл, че никога не могат да станат богати. В тяхната съдба това не е написано. Окайват се практически за почти всичко: защо не съм се родила мъж, защо имам такава фигура и така нататък. Някои, имат проблем и с националността.

Накратко, тези хора се самосъжаляват почти за всичко, с което ги е дарила природата. А когато човек постоянно се жалва, съответно, спира своето развитие. Кой ще наеме човек, от когото ще чува само оплаквания? Никой. Затова престанете да се самосъжалявате. Така ще направите своята първа стъпка по пътя към щастието.

Втора стъпка – не бъдете алчни.

На света живеят и такива хора, които не искат да плащат на всякаква цена. В магазините все търсят най-евтините продукти и вещи, пращат децата си да учат там, където ще се плаща най-малко и т.н. Такива примери са много. С този критерий, също трябва да приключите, защото до нищо добро няма да доведе. Икономията- не е признак за голям интелект. С нея ще покажете точно обратното, че нямате пари. А ако мислите постоянно за недостига на пари, то такива никога няма и да имате.

Трета стъпка – не правете неща, които мразите.

Хората винаги се подготвят за това, че ги очаква неуспех и бедност. А причината за това не е нужно дълго да се търси, тя е на повърхността. Цялата вина за всички тези чувства, които възникват в човека, е в работата, която той не харесва. Затова се опитайте да правите това, което ви е по душа.

Четвърта стъпка – не измервайте своето щастие с определена сума пари.

Хората, които не могат да се измъкнат от бедността, постоянно си мислят, че определена сума пари непременно ще ги измъкне от затрудненото положение. Но на практика такова нещо още не се е случвало. Ако искате да се развивате успешно, не измервайте всичко в голямото количество пари. Стремете се към малкото, за да постигнете многото.

Пета стъпка – не харчете пари за услуги, които в момента не можете да си позволите.

Ако искате да вземете голям заем от банката, то нейните служители само ще ви помогнат да влезете в дълговата яма. А това се случва, защото успешния човек никога няма да се съгласи на кредит, от който не се нуждае.

Шеста стъпка – не търсете печалбата на мига.

Това е характерно качество за всички хора, страдащи от бедността. Те не могат да избират приоритетите си и харчат пари за всичко, което им попадне.

Седма стъпка – не се стремете към провала.

Ясно е, че животът е труден. Но кой ви каза, че не можете да постигнете успехи? Тези мисли се появяват само в главите на неудачниците. Намерете начин да се справите с всички тези пороци, и ще победите.

Осма стъпка – никога не се сравнявайте с другите.

Всеки човек е уникален по своята същност и би било много глупаво да се сравнява с някого другиго. По този начин вие нищо няма да постигнете. Търсете своя собствен път.

Девета стъпка – не измервайте щастието си с пари.

Не бъдете зависими от парите и тогава ще успеете. Също така, не измервайте богатството с размера на своята сметка.

Десета стъпка – престанете да зависите от семейството.

Не ги молете да ви дават заем и подкрепят в трудни времена. Просто бъдете със семейството си, без да искате нищо в замяна. Само любовта на близките ви ще помогне да успеете.

Единадесета стъпка – радвайте се на живота.

Попитали един човек: “Какво ти липсва в живота, за да бъде винаги изпълнен с радост?” “Изпълнението на моята прекрасна мечта”- отговорил той. Но въпреки че веднъж мечтата му се изпълнила, той така и не се научил да се радва на всеки миг от живота си. Научи се да обичаш и да бъдеш щастлив тук и сега. И тогава каква е разликата, какви събития ще ти се случват в бъдеще, ако въпреки всичко, живота ти е изпълнен с любов и радост.

Дванадесета стъпка – обичайте.

В началото бе Словото, и това Слово беше “Любов”. Така че, от какви думи още имате нужда, за да се разбере истината?

Вижте още

Молитви

Самонастройки

Духовност

Високомерни ли сте?

Самообвинявате ли се?

Нетърпеливи ли сте?

Алчни ли сте?

Мъченици ли сте?

Фаталист ли сте?

Инат ли сте?

Свързани публикации