Алтернативна медицина и здраве
blank
blank
blank

Как да се отървем от вагинални гъбички и инфекции?

Моят личен опит: как да се справите с вагинални гъбички и инфекции!

Бих казала, че няма особено значение да знаете какъв вид нападател има във вашето влагалище, щом разполагате с такива ефикасни средства, широкоспектърни убийци, като маслата на чаено дърво, лавандула и хвойна!

Как да ги използвате?

Чаено дърво- направете ароматен тампон /аромапревръзка/ с 20- 30 капки базисно масло (препоръчвам ви масло от жожоба или кокосово масло) и 10 капки чаено дърво, като на тампона /превръзката/ накапете 7-10 капки от сместа. Можете да използвате сместа и за външните, засегнати области с гъбички. За локално третиране можете да използвате отново същата смес от жожоба и чаено дърво или лавандула.

Ако възпалението е много силно, започнете направо с цялата смес върху тампона, а не със 7-10 капки от нея. След това намалете количеството. Хвойна (ако се налага!): направете аромапревръзка (ароматампон) 20- 30 капки базисно масло и 10 капки хвойна, като на превръзката (тампона) се капват 7- 10 капки от сместа. По същия начин начин можете да използвате лавандула, вместо хвойна.

Започнете с масло от чаено дърво, а след това продължете с масло от хвойна или лавандула, ако все още има проблеми. Тампонът поставяйте вечер преди лягане във влагалището. Само след 3 тампона, ще постигнете значително изчистване на влагалището, следващите дни продължете с тампони от хвойна или лавандула, ако все още има проблеми.Обработвайте със средствата, докато получите пълно изчистване.

Задължително е да се погрижите и за възстановяването на естествената среда във влагалището, като използвате продукти или тампони, поръсени с ацидофилус, които можете да поставяте през деня за няколко дни. Например, вечер поставяте лечебното (изчистващо) средство, а сутрин поставяте пробиотиците (бактерийте ацидофилус, кисело мляко…) за възстановяване на средата във влагалището и отвън. Можете да поръсвате с пробиотици и отвън, дори е желателно!

За вътрешен прием на притивогъбично средство (цялостно изчистване на организма) ви препоръчвам разтвор на Лугол 4Х6 капки дневно (можете да използвате и по-малки дози например 6 капки дневно), максимален прием 20 дни, като избягвате антиоксидантите през този период.

След това можете да продължите с Пелин за 1 месец.

Как да направите цялостно изчистване на организма от Кандида е добре обяснено в книгата на Walter Last „Преодолей Кандида“

Не забравяйте: Задължителна дезинфекция на бельото чрез гладене или белина!!! В противен случай, постоянно ще се самозаразявате с гъбички! Освен това, елиминирайте всякакви химикали от бельото, не ги перете с прах за пране, а с някакъв неутрален сапун. Избягвайте всякакви полови контакти, докато не сте сигурни, че инфекцията е преодоляна, в противен случай тя постоянно ще се завръща!

Изобщо като цяло елиминирайте и тествайте всички химикали, които могат да са свързани с вашия проблем. Тези химикали могат да се съдържат в: сапун шампоан, прах за пране, с който перете бельото си, дамски превръзки, тампони, дори в тоалетната хартия!

За други приложения на чаеното дърво и още информация, можете да прочетете: Чаено дърво (Tea tree)

Цитат от публикацията за чаено дърво „…Маслото е особено полезно като дезинфектант в болниците, тъй като убива резистентните на антибиотици щамове на Staphylococcus. Изпитанията установиха, че чаеното дърво е ефективно срещу много други организми, в това число всички щамове на Candida, освен Epidermophyton floccosum всички шестдесет и четири щамове на пърхот (Malassezia furfur) и осемдесет други видове болестотворни гъбички. По-долу е списъкът на организми, при които маслото от чаено дърво е доказало своята ефективност: aspergillus bacteroides Clostridium Cryptosporidium Diptheroids E. coli Enterobacter Fusobacterium Gonococcus Hemophilus Herpes viruses Meningococcus Microsporium Peptococcus Proteus Pseudomonas Spirochetes Staphylococcus Streptococcus Trichinosis Trichophyton…“

За други приложения на хвойната и още информация за нея можете да прочетете: Хвойна (Juniper)

Цитат от публикацията за хвойната“…Хвойната е активна срещу: Staphylococcus aureus Pseudomonas aeruginosa Shigella dysenteriae Streptococcus spp. Escherichia coli Candida albicans Salmonella spp…“ За лавандулата вижте тук: Лавандула (Lavandula officinalis)

Дали имате нужда от цялостно изчистване на организма, можете да проверите с тестовете:

КАНДИДА ТЕСТ на Walter Last 

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Още по темата

Книги за самолечение

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации