Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да се отървем от вагинални гъбички и инфекции?

Моят личен опит: как да се справите с вагинални гъбички и инфекции!

Бих казала, че няма особено значение да знаете какъв вид нападател има във вашето влагалище, щом разполагате с такива ефикасни средства, широкоспектърни убийци, като маслата на чаено дърво, лавандула и хвойна!

Как да ги използвате?

Чаено дърво- направете ароматен тампон /аромапревръзка/ с 20-30 капки базисно масло (препоръчвам ви масло от жожоба или кокосово масло) и 10 капки чаено дърво, като на тампона /превръзката/ накапете 7-10 капки от сместа. Можете да използвате сместа и за външните, засегнати области с гъбички. За локално третиране можете да използвате отново същата смес от жожоба и чаено дърво или лавандула.

Ако възпалението е много силно, започнете направо с цялата смес върху тампона, а не със 7-10 капки от нея. След това намалете количеството. Хвойна (ако се налага!): направете аромапревръзка (ароматампон) 20- 30 капки базисно масло и 10 капки хвойна, като на превръзката (тампона) се капват 7- 10 капки от сместа. По същия начин начин можете да използвате лавандула, вместо хвойна.

Започнете с масло от чаено дърво, а след това продължете с масло от хвойна или лавандула, ако все още има проблеми. Тампонът поставяйте вечер преди лягане във влагалището. Само след 3 тампона, ще постигнете значително изчистване на влагалището, следващите дни продължете с тампони от хвойна или лавандула, ако все още има проблеми. Обработвайте със средствата, докато получите пълно изчистване.

Задължително е да се погрижите и за възстановяването на естествената среда във влагалището, като използвате продукти или тампони, поръсени с ацидофилус, които можете да поставяте през деня за няколко дни. Например, вечер поставяте лечебното (изчистващо) средство, а сутрин поставяте пробиотиците (бактерийте ацидофилус, кисело мляко…) за възстановяване на средата във влагалището и отвън. Можете да поръсвате с пробиотици и отвън, дори е желателно!

За вътрешен прием на притивогъбично средство (цялостно изчистване на организма) ви препоръчвам разтвор на Лугол 4Х6 капки дневно (можете да използвате и по-малки дози например 6 капки дневно), максимален прием 20 дни, като избягвате антиоксидантите през този период.

След това можете да продължите с Пелин за 1 месец.

Как да направите цялостно изчистване на организма от Кандида е добре обяснено в книгата на Walter Last “Преодолей Кандида”

Не забравяйте: Задължителна дезинфекция на бельото чрез гладене или белина!!! В противен случай, постоянно ще се самозаразявате с гъбички! Освен това, елиминирайте всякакви химикали от бельото, не ги перете с прах за пране, а с някакъв неутрален сапун. Избягвайте всякакви полови контакти, докато не сте сигурни, че инфекцията е преодоляна, в противен случай тя постоянно ще се завръща!

Изобщо като цяло елиминирайте и тествайте всички химикали, които могат да са свързани с вашия проблем. Тези химикали могат да се съдържат в: сапун шампоан, прах за пране, с който перете бельото си, дамски превръзки, тампони, дори в тоалетната хартия!

За други приложения на чаеното дърво и още информация, можете да прочетете: Чаено дърво (Tea tree).
Цитат от публикацията за чаено дърво: “…Маслото е особено полезно като дезинфектант в болниците, тъй като убива резистентните на антибиотици щамове на Staphylococcus. Изпитанията установиха, че чаеното дърво е ефективно срещу много други организми, в това число всички щамове на Candida, освен Epidermophyton floccosum всички шестдесет и четири щамове на пърхот (Malassezia furfur) и осемдесет други видове болестотворни гъбички. По-долу е списъкът на организми, при които маслото от чаено дърво е доказало своята ефективност: aspergillus, bacteroides, Clostridium, Cryptosporidium, Diptheroids, E. coli, Enterobacter, Fusobacterium, Gonococcus, Hemophilus, Herpes viruses, Meningococcus, Microsporium, Peptococcus, Proteus, Pseudomonas, Spirochetes, Staphylococcus, Streptococcus, Trichinosis, Trichophyton…”

За други приложения на хвойната и още информация за нея можете да прочетете: Хвойна (Juniper).
Цитат от публикацията”…Хвойната е активна срещу: Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Shigella dysenteriae, Streptococcus spp. Escherichia coli, Candida albicans, Salmonella spp…”

За лавандулата вижте статията за: Лавандула (Lavandula officinalis)

Дали имате нужда от цялостно изчистване на организма, можете да проверите с тестовете:

Кандида тест

Тест за алергии

Още по темата

Книги за самолечение

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Свързани публикации