Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да излекувате хрема за 5 минути!

Как да излекувате хрема с масаж?

Лиу ХУНШЕН- доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

Много малко са хората, които смятат хремата за сериозно заболяване, но то трови живота на почти всички. За да помогнете на организма да се справи с общото неразположение, активирайте вътрешните сили в борбата с хремата, с помощта на масаж на следните точки на лицето:

 

 

Точка номер 1

Ако продължим линията на веждите, тази точка ще бъде в точката на пресичане с линията на носа.

Точка номер 2

Тези точки са разположени симетрично от двете страни на лицето. Едва забележими падини на два сантиметра от външния край на веждите. Трябва да се притискат едновременно.

Точка номер 3

Две симетрични точки в основата на носа, близо до края на очните гнезда. Масажират се едновременно.

Точка номер 4

Симетрични точки на половин сантиметър от ноздрите на носа.

Как да се обработват точките?

Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите една минута. Натиснете силно, но без болка. Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката.

Ако не сте намерили точното място на точките, това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект, няма да успеете да излекувате тази хрема. Обикновено точките са болезнени, това може да бъде добър ориентир за откриването. Можете да повторите масажа след кратка почивка!

Как действа това?

Основното- правилния поток на кръв!

– Д-р Лиу, как можете, натискайки някъде, да повлияете на заболяването?

– Китайска медицина смята, че най-важното е правилният приток на кръв към мускулите и тъканите. Ако някъде в организма има застой на кръв, в това място може да започне заболяване. И обратното- ако се осигурява правилен приток на кръв, тогава самият организъм е способен да излекува болестта. Ето защо, масажирането на ключовите точки ще помогне за възстановяване на здравето.

Вижте още:

Други упражнения

Как да лекувате хремата?!

Как да се защитите от вирусни инфекции!

Свързани публикации