Как да излекувате хрема за 5 минути!

Лиу ХУНШЕН– доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура. Много малко са хората, които смятат хремата за сериозно заболяване, но то трови живота на почти всички. За да помогнете на организма да се справи с общото неразположение, активирайте вътрешните сили в борбата с хремата, с помощта на масаж на следните точки на лицето:

 

 

Точка номер 1

Ако продължим линията на веждите, тази точка ще бъде в точката на пресичане с линията на носа.

Точка номер 2

Тези точки са разположени симетрично от двете страни на лицето. Едва забележими падини на два сантиметра от външния край на веждите. Трябва да се притискат едновременно.

Точка номер 3

Две симетрични точки в основата на носа, близо до края на очните гнезда. Масажират се едновременно.

Точка номер 4

Симетрични точки на половин сантиметър от ноздрите на носа.

Как да се обработват точките?

Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите една минута. Натиснете силно, но без болка. Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката.

Ако не сте намерили точното място на точките, това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект. Обикновено точките са болезнени, това може да бъде добър ориентир за откриването. Можете да повторите масажа след кратка почивка!

Как действа това?

Основното- правилния поток на кръв!

– Д-р Лиу, как можете, натискайки някъде, да повлияете на заболяването?

– Китайска медицина смята, че най-важното е правилният приток на кръв към мускулите и тъканите. Ако някъде в организма има застой на кръв, в това място може да започне заболяване. И обратното- ако се осигурява правилен приток на кръв, тогава самият организъм е способен да излекува болестта. Ето защо, масажирането на ключовите точки ще помогне за възстановяване на здравето.

Вижте още:

Как да лекувате хремата?!

Как да се защитите от вирусни инфекции!

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност