Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Интимна анорексия: ако страстта е угаснала..

Терминът интимна анорексия

Вашият любим се държи безразлично, загубил е интерес към секса, демонстрира студенина в отношенията? Може би той страда от т. нар. интимна анорексия. Този термин е въведен от американския психолог д-р Дъглас Вайс.

Под интимна анорексия той разбира аномалия, която унищожава живота на милиони семейни двойки, когато единият от партньорите се въздържа от емоционални, духовни и сексуални отношения с другия партньор. С други думи, той се чувства некомфортно, когато е сам със съпруга/та. “Аз съм виждал истински кралици на красотата, чиито съпрузи не искат никакви сексуални отношения с тях, – казва д-р Вайс. ”

С времето стана ясно, че те избягвали интимността в отношенията много повече, от самия секс. Това е един вид зависимост, която много отдавна пречи на живота на хората. Наблюдавал съм семейни двойки, в които съпрузите не разговорят помежду си в продължение на седмици.

Преди, страдащите от интимна анорексия мъже или жени измисляха различни извинения, за да се приберат вкъщи по- късно. Сега, дори и да се завърнат в семейното гнездо в нормално време, съпрузите просто сядат пред екрана на монитора или се забучват в телевизора. На тях им е много по- комфортно общуването с приятелите в социалните мрежи, отколкото със собствените им половинки, на които са обещали да ги обичат и да се грижат за тях “докато смъртта ги раздели.”

Освен това, интимната анорексия е “заразна”, защото тя най-често се повтаря при хора, чиито родители са показвали същото поведение. Детето в подсъзнанието си фиксира този модел като идеален и след това го повтаря в брака си. “Жертвите на интимна анорексия не проявяват болестта си в началните стадии на романтичната връзка” казва лекарят Вайс – Но, след сватбата те се затварят и започват да се сдържат в проявите на любов, секс и внимание.”

Още по темата

Защо жените правят секс?

Биоенергия и секс

6-те най-добри продукти за секс

Книги за изчистване на организма

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации