Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Биоенергия и секс

Сексуалността и ползите от неоргазмения секс могат да бъдат разбрани само в контекста на получената биоенергия или енергията на живота, наричана също прана, чи, ки, оргон или Бог. Можем да я видим в най-вътрешната част на аурата около живите обекти. Да я почувстваме като топлина или пламтене в нашето тяло, особено при предаване на енергия. Подобно на “полагане на ръцете” отдаването е най-силно по време на оргазма.

Тази енергия циркулира в нашата акупунктурна меридианна система. Тези вихри формират нашата чакра система. Това е основата на паранормалното или медиума. Оздравяващият фактор в много натурални терапии. Докато биоенергията е все още неизвестна за ортодоксалната наука (освен в астрофизиката, където е наречена тъмна енергия) за много чувствителни индивиди тя е ежедневно преживяване.

Сексуалната енергия е най-висока при девствените тинейджъри. Като живи организми ние сме динамична биоенергийна система. Нашето здраве и енергия зависят от силния поток на биоенергия в чакра системата. Оттам тази енергия тече чрез акупуктурната система към всички органи и тъкани. Отвън всички потоци – излишъци формират етеричната аура около тялото. Сексуалната чакра е нашият най-силен генератор на биоенергия.

Тя осигурява умерен поток от енергия в основата на чакрата и след това към гръбнака и мозъка. Поддържа производството и действието на нашите сексуални хормони. Ако този генератор на енергия стане слаб, то ние изпитваме недостиг на виталност. Това може да доведе до болест или старост. Проблемът сега е следният: ако ние оставим този генератор на енергия да се влоши чрез слабо хранене или чрез блокиране потока на сексуална енергия, то тогава всички енергийни нива ще се влошат.

От друга страна, ако ние често го използваме с оргазмен секс, то тогава губим биоенергия. Отново резултатът е ниско ниво на енергия, като допълнение към негативните ефекти на силните хормонални колебания. Логичното решение, е достатъчно използване или стимулиране на нашата сексуална енергия. Но, без изтичане или блокирането й отвън.

Идеалният случай е производство на високи количества сексуална енергия. След това насочването и към чакрата, и акупунктурнуите точки, което да ни поддържа здрави и млади. Този модел ни позволява да разберем настоятелните претенции на практикуващите Тао и Karezza. Това са методите за любовно създаване на удивително здраве и подмладяващи афекти, които са били наблюдавани при тях.

Сексуално усъвършенстване

Рудолф фон Урбан, психиатър и психоаналитик, е свързан първоначално със Зигмунд Фройд, но също като Вилхем Райх, по-късно емигрира в САЩ. През 1952г. той публикува книгата “Съвършеният Секс (Sex Perfection (Rider & Co))”. В нея свързва опитността и разбирането, които го довели до заключението, че има биоенергийно потенциално различие на сексуалния заряд между мъже и жени. Това изисква те да са в обмяна и достигане до равновесие приблизително половин час.

Знаейки, че неговите колеги няма да се отнесат любезно към фактите, които опровергават техните теории, той чакал 30 г. преди да публикува откритията. В допълнение към Karezza той свързал и следните наблюдения, които ние трябва да вземем в предвид при формулиране на теорията за сексуалната енергия.

Арабската двойка

Първото събитие е бивш пациент, лекар и неговата млада арабска булка. След милване голи за около 1 час, без сексуален контакт в тъмна стая, той видял тялото на жена си обкръжено от зеленикаво-синя мъглива светлина. Преместването на неговата длан близо до нейните гърди, породило звучна и видима електрическа искра, която преминала от гърдите до неговата длан, причинявайки малко болка. Фон Райхенбах, известен учен, наскоро бил описал подобен феномен, без да бъде взет на сериозно от водещите учени.

Следвайки препоръките на фон Урбан, двойката направила серия от експерименти със следните резултати: когато се милвали за 1 час и след това имали оргазмено общуване в продължение на по-малко от 27 мин., искрите все още прехвърчали между тях. Но ако общуването след милване продължавало 27 минути или повече, нямало повече искри между тях.

Освен това, ако те започнели общуване веднага, без милване, жената не проявявала визуална радиация и нямало искри, независимо от продължителността на общуването. В допълнение, милване, следвано от оргазмено общуване, което продължава по-малко от 27 мин. провокира в двойката силни желания за повече секс. Но ако те се поддадат на това желание с още едно кратко общуване и двамата ще развият здравословни проблеми след това, като главоболие, астма и сърцебиене.

Също така, след милване и общуване на кратки периоди, искрите между тях стават по-силни. Урбан описал тези събития, като показал, че краткото общуване елиминирало напрежението в половите органи, но повишило напрежението в останалата част на телата им.

Искрите също така били по-силни, един ден преди да започне менструацията на жената. Отново показвайки повишено напрежение в тялото. Фон Урбан пише, че общуването на периоди от по-малко от 27 минути повишава разстоянието, на което искрите ще се образуват на повече от един инч. Това показва, че напрежението в двете тела става по-силно с всяко (оргазмено) общуване през кратко време.

Тези искри, които могат да се наблюдават само при индивиди със силна сексуална енергия показват, че кожата е силно заредена с биоенергия. Това е приятно и желателно като част от сексуалната игра. Но след това е нужно да бъде освободено като част от дългата сексуална връзка. Ако вместо това, кожата остане заредена, защото същата тази връзка е прекалено кратка, то тогава индивидите стават напрегнати и може във времето да развият симптоми, свързани със стрес и болести.

Така, за да обобщим, оргазмени общувания за половин час или по-дълго, със или без начално милване, нямат никакви искри и по-нататък изглежда премахват цялото напрежение. Общуване от половин час или повече е съпроводено с приятна почивка на цялото тяло, с повишена любов и щастие на двойката и без желание за повече сексуални контакти за 5 и повече дни.

Ако общуването продължава 1 час тази задоволеност продължава 1 седмица, а след 2 часа общуване продължава 2 седмици. Това е вярно дори когато има ранна еякулация, но партньорите остават сексуално свързани с не еректирал пенис. По нататък фон Урбан открива, че тези наблюдения са потвърдени в доклади и за други двойки.

Южните морски островитяни

Фон Урбан също така описва сексуалните методи на някои общества като потвърждение на опита си с арабската двойка. Предварителната игра с целуване и ласки заема към половин час, но мъжът не докосва клитора. Тогава се осъществява връзката с половите органи и те лежат неподвижни заедно за още около половин час преди стартиране на движения, след оргазма те остават сексуално свързани за още много време.

През нощите, когато нямат секс, те спят опрени кожа в кожа, но без каквито и да е целувки или ласки. Те имат полови сношения не повече от веднъж на пет дни и както се оказва в тези общества сексуалните проблеми са непознати. Те гледали с насмешка на незрелите сексуални методи на западняците.

Невротичната жена

Красива млaда жена е ужасена от мъжете, но след като се влюбва в медицинския асистент на фон Урбан се съгласява да се ожени за него, но само, при условие че той няма да прави опити за полови контакти с нея. След шест седмици, те най-накрая прекарват първата си нощ заедно, голи, но без всякакви сексуални контакти. След половин час заедно и двамата изпитали неописуема наслада и екстаз, които продължили през цялата нощ.

Но, след 7 часа те трябвало да се разделят, защото вече се задушавали един от друг и трябвало да вземат душ, след това можели да продължат интимното блаженство заедно. През деня те се чувствали изключително щастливи, отпочинали и енергични. В продължение на 14 години те се занимавали с този небесен тип за правене на любов, докато не опитали традиционния секс и загубили всичко. Както и в случая с арабската двойка техните преживявания били усилени от вземане на душ преди интимност заедно.

Шест правила на фон Урбан за Съвършен секс

Подготовка: Денят избран за правене на любов трябва да бъде изпълнен с взаимна доброта и привързаност. Период от любовна игра с целуване и ласки трябва да предшества сексуалния акт. Клиторната стимулация трябва да се избягва. За жена, която е привикнала на клиторен оргазъм, е необходимо постепенно в продължение на няколко седмици или месеци да и се помогне да го пренасочи към вагинално възбуждане.

Коментар: Фон Урбан вярвал, че клиторното възбуждане увеличава напрежението и прави по-трудно дълбокото отпускане на цялото тяло. Ако сте привикнали към такова възбуждане, то може да направи по-трудно достигането до дълбок вагинален оргазъм. Главната цел за фон Урбан не е в създаването на силно вълнение и достигането до бърз оргазъм, а по-скоро в наличието на любов и силна връзка с партньора. Това не означава, че всеки трябва да върви именно по този път. Фон Урбан просто вярвал, че това дава по-добър дългосрочен резултат върху здравето и връзката.

Поза: Партньорите трябва да заемат поза, която им позволява да останат напълно отпуснати в процеса на дълго общуване. За предпочитане е позата “Ножица” – жената ляга по гръб с колене прибрани до гърдите, докато мъжа ляга от нейната лява страна напреки, така че неговия пенис да докосва входа на вагината и. След това тя отпуска краката си и поставя неговия десен крак между тях. С това нейния ляв крак се оказва между краката му, докато десния и прасец си почива върху неговия торс.

Позата трябва да се сменя. Мъжът поставя главичката на пениса в открият вход на влагалището. Сега трябва всички целувки и ласки да спрат. Двамата любими се фокусират върху енергийния поток между техните полови органи. Няма значение дали членът е в ерекция! След половин час и пълен обмен на сексуална енергия, членът обикновено вече е в ерекция. Сега може да навлезе, естествено при условие, че вагината е влажна.

Използването на масло пречи, защото забавя енергийния обмен (но това не би трябвало да е проблем при дълги връзки). Презервативите трябва да се избягват (освен по време на еякулация), защото те блокират обмена на енергия и това води до увеличено напрежение на тялото. Тези препоръки са за двойки с дългогодишни отношения, за случайни връзки използвайте безопасни сексуални практики.

Продължителност: След като мъжът се е научил да контролира своята еякулация, тези 30 минути извън влагалището повече няма да са необходими. За дълга връзка един до три часа, двойката остава преди всичко неподвижно или с бавни движения. Ако еякулацията настъпва преждевременно, мекият пенис трябва да остане вътре до половин час след навлизането. Ако трябва да се предпазите от нежелана бременност, то тогава при еякулация бързо прекъсвайте, уринирайте и се мийте. След това отново продължете връзката на пениса с вътрешните устни.

Концентрация: По време на целия акт от подготовката до края, партньорите трябва да се концентрират взаимно върху това, което правят. Да усетят чувствата и енергийните потоци вътрешно и между тях.

Отпускане: Важно е да се отпуснете не само физически, избирайки подходяща поза, но също и умствено и емоционално, цялостно. Всеки индивид се тревожи, вини или е угрижен за работата и семейството си. Това пречи на релакса и пълния обмен на биоенергия. Опитайте се да преодолеете тези проблеми, отнасяйки ги към друго време. Правете упражнения за релакс и медитация, за да изключвате, когато вие искате.

Друг проблем е в това, че жената може да потиска своята сексуална енергия, заради предишни злоупотреби, обиди или разочарования и може да се съпротивлява подсъзнателно. Това обикновено се преодолява с много любов, нежност и търпение от партньора и.

Честота: Това може да зависи изцяло от желанието на партньорите, фон Урбан наблюдавал, че след 30 минутно общуване с подходяща подготовка, двойките са щастливи за петдневен интервал. След 1 час общуване за едноседмичен и след 2 часа за двуседмичен интервал. Той определя достатъчния интервал като много важен, за пълното презареждане на батериите на тялото с биоенергия.

Коментар: Наблюденията на фон Урбан показват, че нежеланите ефекти на стандартния оргазмен секс могат да бъдат по-скоро от неосвободени напрежения на тялото, отколкото от хормоналните изменения в секса. Въпреки че хормоналните изменения могат да са резултат от биоенергийни изменения.

Повишената удовлетвореност и щастие след Съвършения секс на фон Урбан е същата, както и след Karezza. Това е заради комбинацията от постоянно повишаващите се нива на окситоцин и пълен релакс. Периодът на почивка от 5 дни до 2 седмици, между оргазмените събития, може да означава, че пролактинът се повишава и тестостероновите рецепторни нива падат. Така е след стандартния оргазъм, но продължителността на измененията зависи от степента, до която телесните напрежения са били неутрализирани.

Ако има продължително намаляване или колебание в нивото на допамин, както след стандартния секс, това може да бъде компенсирано с увеличаване нивото на окситоцин така пълно, че да няма никакъв отрицателен емоционален ефект. Моето лично мнение е, че високите нива на окситоцин вероятно стабилизират допаминовите нива. Не е ясно, дали след Karezza има периоди от 5 до 14 дни на намалено желание за сексуален контакт, както е след Съвършения секс.

Някои автори от типа на Стокхем определят и защитават “очакващия период” от две седмици или повече между Karezza срещите. Някои съвременни двойки, обаче, контактуват ежедневно, но често само лежейки заедно в медитативно състояние или само притискайки се за удобство.

Всеки период на намалено желание може да бъде много по-малко изявен с Karezza. Това е така заради удовлетвореността на организма от биоенергийното равновесие, по-точно този период се свързва с неблагоприятния хормонален ефект.

Аз бих казал, че за пълни сърдечно-концентрирани Karezza сесии, един период на отдих от няколко дни може да бъде съответно подобен на Съвършения секс, за да могат напълно да се заредят нашите сексуални батерии. Но за медитация или успокояване кратките ежедневни връзки също са прекрасни.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Как хормонът на “прегръдката” се превръща в хормона на “раздялата”?!

Сексуални отношения

Рецепти- диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Тест за недостиг на витамини и минерали

Свързани публикации