Гоа (Goa)

Ботаническо име: Andira araroba

Семейство Бобови (Leguminosae)

Противопоказания

Може да доведе до тежка еритема при контакт с кожата и лигавиците, което води до зачервяване, подуване, гнойни пъпки и конюнктивит, дори без контакт с очите.

Чиста Гоа или на прах може сериозно да раздразни очите, носа и гърлото и никога не трябва да се прилага директно върху гъбични инфекции или вътрешната част на бедрото, защото може да доведе до тежко възпаление на тестисите при мъжете.

Вътрешният прием, дори в малки количества, може да предизвика повръщане, диария и възпаление на бъбреците.

Трябва да се приема само по препоръка и наблюдение на квалифицирано лице.

История

Билката под формата на прах, чието химическо наименование е кризаробин (chrysarobine), е използвана за направата на антисептичен оцветител, използван по време на хирургични процедури.

Основни действия

• редуктор

• противоглистно средство

Ключови компоненти

Производни на антрона (предимно chrysophanolanthrone, dehydroemodine anthrone monomethyl ether, emodine anthrone monomethyl ether)

Лечебни части

Латекс

Едно отлично противоглистно средство, особено ефективно срещу две от трите основни разновидности на тенията, Taenia mediocanellata (намерена в заразено говеждо) и Taenia solium (намерена в заразено свинско).

Тя е по-малко ефективна за лечение на вида тения Dibothriocephalus latus, намерен в рибата. Производните на антрона са силни редуциращи агенти.

Традиционна употреба

Гоа на прах се прилага локално под формата на емулсия, но до голяма степен е заменена от синтетичния заместител, anthranol Cignolini.

На прах и пречистената форма на Гоа се използва за лечение на кожни заболявания и е спечелила одобрението на някои конвенционални лекари поради своята ефективност.

Прахът се смесва с базиран на глицерин мехлем и се прилага при такива хронични заболявания като екзема, кистозно акне и псориазис.

Въпреки това, силно дразни кожата и лигавиците и трябва да се използва само под наблюдението на опитен специалист.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Паразити

Противопаразитни билки

Противопаразитна диета

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Рецепта с тиквени семки срещу паразити

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност