Гледането на телевизия води до сърдечни заболявания

Редовното гледане на телевизия може да доведе до сериозни здравословни проблеми със сърцето, смятат британски изследователи.

Учените провели изследване, в което изучавали влиянието на телевизията върху сърдечно-съдовата система. Оказало се, че ако се стои около телевизора повече от четири часа на ден, рискът от сърдечно-съдови заболявания нараства с 28-30%. За съжаление, 4 часа е средната гледаемост на телевизия в много развити страни.

В предишни изследвания, гледането на телевизия бе свързано и с други тежки последици за здравето: такива като диабет, наднормено тегло и астма при децата. Необходимо е хората да знаят и осъзнават, че гледането на телевизия не е безобидно занимание. Специалистите вече са установили, че телевизията влияе негативно върху човешкото сърце, независимо от това дали пушите или не!

Според учените, възможните причини са липсата на движение и отрицателните емоции. Експертите препоръчват да не прекарвате пред телевизора повече от половин час на ден: това е максимално безопасното време за гледане на телевизия.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации