Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Гледането на телевизия води до сърдечни заболявания

Редовното гледане на телевизия може да доведе до сериозни здравословни проблеми със сърцето, смятат британски изследователи.

Учените провели изследване, в което изучавали влиянието на телевизията върху сърдечносъдовата система. Оказало се, че ако се стои около телевизора повече от четири часа на ден, рискът от сърдечносъдови заболявания нараства с 28-30%. За съжаление, 4 часа е средната гледаемост на телевизия в много развити страни.

В предишни изследвания, гледането на телевизия бе свързано и с други тежки последици за здравето: такива като диабет, наднормено тегло и астма при децата. Необходимо е хората да знаят и осъзнават, че гледането на телевизия не е безобидно занимание. Специалистите вече са установили, че телевизията влияе негативно върху човешкото сърце, независимо от това дали пушите или не!

Според учените, възможните причини са липсата на движение и отрицателните емоции. Експертите препоръчват да не прекарвате пред телевизора повече от половин час на ден: това е максимално безопасното време за гледане на телевизия.

Още по темата

Не позволявайте на малките деца да гледат телевизия!

Сериалите потискат либидото на жените!

За любимите си отделяме 10 минути на ден!

Сърдечносъдовите заболявания са свързани с хипотиреоидизма

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации