Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

За любимите си отделяме 10 минути на ден!

Въпреки че имаме най-модерните средства за комуникация, за общуване със своите любими отделяме не повече от 10 минути на ден.

Това твърдят британски социолози, интервюирали няколко хиляди души по поръчка на заведенията за бързо хранене от веригата Bigham. 25% от двойките комуникират един с друг най-много 10 минути на ден. Учените нарекли този феномен “комуникационна кома”. За проблемите в общуването с близките ни хора обвиняват натоварения работен ритъм.

Нещо повече, 4% от анкетираните напълно пренебрегват своите партньори, не губейки за тях свободното си време, а още 25% въобще не можели да си спомнят, кога за последно са сядали заедно на масата за хранене.

40% от анкетираните признават, че не изпитват и най-малко желание след завръщането си от работа в дома да застанат зад печката, за да готвят вечеря и да се забавляват със своите партньори. Половината от тях биха искали да имат повече енергия, които да вложат в готвене. Две трети предпочитали да прекарат свободното си време не в общуване с любимия човек, а за разговори в социалните мрежи. 20% с много голямо удоволствие биха седнали да вечерят пред телевизора, вместо на масата за вечеря с партньора си.

Но за щастие, още не всичко е толкова ужасно. 65% смятат отделянето на време за любимия човек като приоритет, а още 38% се чувстват виновни за липсата на точно такова време. “Аз съм шокиран да науча, че по-голямата част от населението е в “комуникационна кома”,- казва собственикът на Bigham’s Чарли Бирхем.

Вечер те са твърде уморени, за да готвят. А в къщи ги очакват много и различни съблазни, като например интернет и телевизия, които както изглежда са много по-привлекателни за тях от перспективата да стоят зад печката.”

Въпреки че живеем в свят на високите технологии, които облекчават общуването, разполагаме с мобилен телефон и интернет, които ни позволяват да се свързваме от почти навсякъде по света, нямаме време за своите любими!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации