Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сериалите потискат либидото на жените!

Страстта към телевизионните сериали може да струва на жените угасване на либидото, твърдят изследователите. Вечер, прекарана в “кутията”, може да приспи сексуалната възбуда.

Многогодишно изследване на френски нейрофизиолози доказало способността на телевизията да оказва влияние върху сексуалната активност на човека. Както се изяснило, гледането на телевизия допринася за допълнително освобождаване на хормони, които по-късно се оказват недостатъчни за пълноценен полов акт.

Специфичната особеност на сериалите е, че те подбуждат да гледаш, колкото е възможно повече. Междувременно, както открили учените, при жените, които следят сюжета на сериала, има отделяне на същите хормони, както при сексуалната възбуда, но в по-малко количество.

При това центърът на удоволствието в мозъка перманентно се раздразва, докато не се изтощи в своето производство на хормони. Да отговори на повикването на мъжа, в това състояние, жената е физически неспособна – нейното тяло се нуждае от време, за да може мозъка да се “презареди” и отново да започне производството на необходимите ендорфини.

Като се има предвид, колко остро и емоционално жените реагират на дразнители и вълнения, които получават достатъчно по време на гледането на различни телевизионни сериали. Не случайно мъжете се дразнят от пристрастията на жените към този вид филми, оказва се това е за сметка на либидото им, казват учените.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации