Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Епидот

Епидот – освобождаване от негативност, положителни модели и израстване

Чакри: Всички

История и описание

Името на камъка идва от гръцката дума “epidosis”, което означава нарастване или увеличаване. Добавен е в официалния регистър на минералите през 1801г. Минералът епидот е силикат. Класическото оцветяване е шам-фъстък. Нерядко се срещат и жълти, сиви до черни, зелени и кафяви кристали. Основните елементи, които придават цвета на минерала са желязо, алуминий, литий, хром, манган.

Paзнoвиднocти на епидота са: аланит (зелено-синьо до черно); клинoцoизит (хибрид на епидот със цоизит, нежно зелено до сиво-кафяво); пистацит (цвят на шам-фъстък, най-разпространеният вид); пиемонтит (непрозрачен тъмно-червен, с много манган); хромепидот (тревисто-зелено, съдържа хром).

Магически свойства

Епидотът е камък на привличането в съответствие с най-висшето благо. Засилва естественото влечение на човека към нещата и ситуациите. Ако намеренията са изпълнени с любов и щедрост, тогава той ще внесе повече от тази енергия в живота. Ако се борите с негативни мисли и последствия, той също ще донесе повече от тази енергия и ситуации в живота, докато настъпи динамична промяна за най-висше благо. Полезен е за преодоляване на обичайната негативност, безнадеждност и други разрушителни емоционални модели. Помага да се разкрие емоционалното ядро ​​на плътностите, така че човек да може да преобрази своите мисли, думи и действия, за да сподели просветлено и положително преживяване. Може да помогне на тези, които се чувстват заседнали в своята настояща реалност, за да създадат движение и желание да преследват мечтите си.

Лечебни свойства

Епидотът може да бъде полезен за разтваряне на блокажи, тумори, кисти и други прояви на енергийна плътност. Може да се използва за лечение на заболявания, свързани с нервната система, мозъка, щитовидната жлеза и е полезен в борбата с дехидратацията. Като еликсир, може да се използва и за омекотяване и изглаждане на кожата.

Епидотът е мощен кристал за програмиране на вашите намерения за създаване на повече изобилие, просперитет и положителни ситуации за вашето най-висше благо. Полезен е за освобождаване от емоционални стереотипи на прекален сарказъм, осъдителни мисли и негативни енергии, особено за тези, които използват наднорменото телесно тегло като защитен емоционален щит.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, той стимулира физическото тяло и аурата за освобождаване на задръстени и пълни с отпадъци зони. Епидотът е отличен камък за енергия и лечение при ракови тумори, цистит, фиброза и подобни проявления.

Епидотът е полезен камък за създаване на кристални лечебни решетки, тъй като повишава вибрацията на по-плътната материя до трансформирана положителна енергия и резултатност.

Комбиниране с други камъни

Енергията на епидота се комбинира добре с молдавит, аметист, азезтулит, хъркимър диамант и фенацит.

Зодии: Близнаци

Вижте камъните в нашия магазин: Епидот

Заредени камъни

Периодично почиствайте камъните!

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още