Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Чаят от листата на кафето може да стане популярна напитка?!

На въпроса “чай или кафе?” скоро много от нас ще отговорят: “чай от кафе”. Изследователите твърдят, че чая от листа на кафе е по-полезен и от двете напитки.

Листата на кафето съдържат високо ниво на съединения, които намаляват риска от развитие на диабет и сърдечни заболявания, твърдят експертите. Чаят също така съдържа много по-малко кофеин, отколкото традиционния чай или кафе и притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Листата на кафето били анализирани от учени на Лондонската Кралска ботаническа градина в Кю заедно с изследователи от Университета в Монпелие, Франция. След анализ на 23 вида кафе, учените открили много ползи за здравето от листата на кафето. Така например, те съдържат мангиферин – химично вещество, което обикновено се съдържа в мангото и има противовъзпалително действие, намалява холестерола и риска от развитие на диабет, подобрява работата на мозъка.

В листата също били открити високи нива на антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със сърдечносъдовите заболявания, диабета и рака. Напитката от листа на кафе в момента се пие в Етиопия, Южен Судан и Индонезия, но предишните опити бъде внесена в Европа не успяха. Може би, сега тази напитка ще има шанс за успех?!

Още по темата

Лечение на рак – лечебна картинка

Проблеми с простата

Преодолей Диабета

Сърдечносъдови заболявания

Рак

Цялостното решение за рака – Ново разбиране за причините и лечението на рака

Алтернативното решение за лечение на рака

Алтернативни методи за инхибиране (потискане) на метастазите

Тест за недостиг на витамини и минерали

Кандида тест

Тест за алергии

Свързани публикации