Чаят от листата на кафето може да стане популярна напитка?!

На въпроса “чай или кафе?” скоро много от нас ще отговорят: “чай от кафе”. Изследователите твърдят, че чая от листа на кафе е по-полезен и от двете напитки.

Листата на кафето съдържат високо ниво на съединения, които намаляват риска от развитие на диабет и сърдечни заболявания, твърдят експертите. Чаят също така съдържа много по-малко кофеин, отколкото традиционния чай или кафе и притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Листата на кафето били анализирани от учени на Лондонската Кралска ботаническа градина в Кю заедно с изследователи от Университета в Монпелие, Франция. След анализ на 23 вида кафе, учените открили много ползи за здравето от листата на кафето. Така например, те съдържат мангиферин – химично вещество, което обикновено се съдържа в мангото и има противовъзпалително действие, намалява холестерола и риска от развитие на диабет, подобрява работата на мозъка.

В листата също били открити високи нива на антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със сърдечносъдовите заболявания, диабета и рака. Напитката от листа на кафе в момента се пие в Етиопия, Южен Судан и Индонезия, но предишните опити бъде внесена в Европа не успяха. Може би, сега тази напитка ще има шанс за успех?!

Още по темата

Лечение на рак – лечебна картинка

Проблеми с простата

Преодолей Диабета

Сърдечносъдови заболявания

Рак

Цялостното решение за рака – Ново разбиране за причините и лечението на рака

Алтернативното решение за лечение на рака

Алтернативни методи за инхибиране (потискане) на метастазите

Тест за недостиг на витамини и минерали

Кандида тест

Тест за алергии

Свързани публикации