Боите за коса увеличават риска от рак на кръвта

Използването на химични бои за коса увеличава риска от рак на кръвта, твърдят американски онколози. Учените провели изследване, в което доброволно участие взели над 4000 пациенти с лимфом и около 6000 здрави хора.

Всички участници най-малко веднъж в живота си били боядисвали косата си с химична боя, като жените били 75%, а мъжете 10%. Специалистите открили, че боите за коса повишават риска от рак на кръвта с 30%, включително хронична лимфоцитна левкемия и фоликуларен лимфом.

Учените установили, че рискът от опасното заболяване бил по-нисък сред тези, които се използвали боя с тъмен цвят. Експерти предполагат, че съставът на боята уврежда лимфната тъкан и лимфните възли, в които започва неконтролирано натрупване на туморни клетки.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност