Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Златен камък

Златен камък – майстор лечител

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна и VI чакра (Аждна) – трето око

История и описание

Златният камък е изкуствено създаден камък от разтопен гипс, фелдшпат и медни соли. Това е очарователен камък с блестяща метална искра, подобна на злато. Той може да бъде класификациран като камък, тъй като притежава свойствата на природно стъкло, фелдшпат, гипс и метала мед. Създаден е от алхимиците при опитите им да създадат злато. Златният камък е бил признат за скъпоценен камък и е бил популярен през викторианската епоха за изработка на бижута.

Лечебни свойства

Смята се, че златният камък е майстор-лечител, тъй като медта усилва и предава мисли, провежда електрически импулси и увеличава преноса на енергия от лечителя или от минералите към обекта на лечението. Този камък нежно повдига настроението, бори се с безпокойството и стимулира оптимизма. Той е полезен и за слънчевия сплит, тъй като намалява напрежението в стомаха.

Златният камък може да се използва за лечение на артрит и облекчаване на болката, свързана с болестта. Той укрепва кръвоносната система, подпомага и укрепва костите. Полезен е при лечение на заболявания, свързани с кожата и мускулните структури.

Магически свойства

Фелдшпатът е открит в състава на лунния камък и осигурява връзка и комуникация с междугалактическия разум. Златният камък е използван като генератор на енергия и защитен камък, тъй като отклонява нежеланите енергии.

Златният камък е ефективен при изпращане на лечебни енергии от сърцето, гърлото и от третото око. Смята се, че увеличава лечебните енергии, излъчвани от ръцете и често се използва за лечение на разстояние.

Зодии: Лъв

Вижте камъните в нашия Е-магазин: Червен златен камък

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още