Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Зелен калцит

Зелен калцит – кристален лечител

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

Описание

Калцитът е карбонатен минерал и е най-стабилният полиморф на калциевия карбонат (CaCO3). Това е много често срещан минерал, особено като компонент на варовика. Името му  произлиза от немското “calcit”, термин от 19-ти век, който идва от латинската дума за вар.

Лечебни свойства

Калцитът способства за усвояването на калция в костите, като същевременно разтваря калцификациите, укрепва скелета и ставите. Той укрепва имунната система, стимулира заздравяването на тъканите и съсирването на кръвта. Също така облекчава чревни и кожни заболявания. Поддържа здравословното функциониране на бъбреците, панкреаса и далака.

Магически свойства

Калцитът е мощен усилвател и очистител на енергия. Премахва негативните енергии от обкръжаващата среда, остранява блокировки, създаващи застой и очиства физическото и финото тяло, ускорявайки развитието и растежа. Улеснява развиването на екстрасензорните способности, стимулирайки прозренията, канализирането и преживяванията извън тялото.

Калцитът намалява мързела, повишава нивото на енергия, успокоява ума, учи на проницателност и анализ, засилва паметта. Отнема емоционалния стрес, носи спокойствие и усещане за покой. Насърчава доверието в себе си и способността за преодоляване на неуспехите. В кристалните структури на тялото или лечебни решетки разполагането на подходящи цветове на калцита очиства/балансира и зарежда с енергия всички чакри.

Зелен калцит

Зелен калцит – класически кристален лечител. Вибрациите на зеления калцит резонират с изцелението на сърцето на духовно и физическо ниво. Изчиствайки сърдечната чакра от стреса и нездравословния психически боклук, възпитава в положително поведение, състрадание и алтруизъм, тъй като освобождава от обидите и способства прошката към себе си и другите. Изравнява пътя между висшето Аз и физическото сърце с честотите на божествената Любов, хармония и баланс.

Зеленият калцит премахва емоционалните привързаности и човек може да бъде напълно открит за Божествената любов. Помага за разтваряне на твърдите убеждения и стари програми, възстановявайки баланса. Със своята нежна и дълбока светлинна вибрация улеснява процеса на освобождаване от това, което вече не е необходимо. Помага за преодоляване на застоя, за да се продължи напред и увеличи максимално потенциала. Носи усещането за нова цел, придружено от желание за положителна промяна в живота.

Зеленият калцит насърчава общуването и помага за изразяването на своята истина. Охлажда “горещите” емоции като гнева и успокоява раздразнителността. Известен е още като “приятел на градинаря”, тъй като повишава плодовитостта, носи изобилие и просперитет. Помага за по-доброто настройване към природата и духовете на растенията и животните. Може да помогне за подобряване на медитацията със своите успокояващи и центриращи вибрации. Сънят с него може да донесе приятни сънища.

Зеленият калцит способства за доброто самочувствие и жизненост. Резонира с вдъхновяваща енергия и може да бъде полезен за хората със сезонни разстройства или зимна депресия.

При лечение зеленият калцит може да помогне за освобождаване на тялото от инфекции. Помага за изчистване на слуз, плаки и запушвания в артериите. Стимулира физическото тяло и носи вибрации за здраве и благополучие в ауричното поле.

Зодии: Рак

Вижте още

Оранжев калцит

Калцит – други видове

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още