Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Улексит

Улексит – яснота и чистота

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око

Описание

Улекситът е боратен минерал, съдържа бор и кислород. Той е признат за минерал през 1840 г., след като Джордж Лудвиг Улекс, на когото е кръстен минералът, предоставя анализ на минерала. Улекситът има влакнеста структура, на която се дължат и неговите оптични свойства. Оцветяването е бяло. Находища на улексит има в САЩ, Чили и Казахстан.

Лечебни свойства

Улекситът се използва за придаване на яснота на очите, като кожен еликсир за изглаждане на бръчки и не трябва да се оставя дълго във вода, тъй като има свойството да се разтваря. Този камък може да се носи или поставя върху очите, третото око, отличен камък за медитация, когато се взирате в дълбините му.

Магически свойства

Улекситът е известен със способността си да увеличава всичко, поставено под него. Той е чист камък, който фокусира вниманието върху нещата, носи яснота на вътрешно и духовно ниво. Отличен камък за тълкуване на сънищата и виденията. Отвежда до сърцевината на проблемите, посочва пътя към решенията и активизира решенията. Това е камък на откровението във физическия свят, помага за вникване в сърцето на другия и усещане на неговите мисли и чувства, така че решенията да се основават на пълно знание.

Меката енергия на улексита е полезна за медитация, релакс, а когато се постави върху третото око, подобрява визуализацията. Той също така разсейва отрицателната умствена енергия, балансира ин-ян енергиите и подравнява фините тела. Този камък засилва въображението, стимулира креативността, особено в бизнеса, и е отличен камък за използване, когато нещата излизат извън определените рамки.

Зодии: Близнаци

Вижте камъните в нашия Е-магазин: Камъни и кристали

Вижте още

Кристална лечебна решетка (енергийна стимулация)

Амулети

Заземяване

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още