Топлата спалня помага за напълняването

Всеки час сън намалява с почти 1/3 риска от затлъстяване при човека. А топлината в спалнята го увеличава двойно, твърдят италиански учени от университета в Торино. Учените провели изследване, в което наблюдавали група доброволци в продължение на шест години.

Оказало се, че не само липсата на сън влияе върху теглото и допринася за напълняването, но и температурата над 20 º C. Експертите препоръчват да се спи не по-малко от шест часа и да се проветрява спалнята, за да не е прекалено горещо в стаята.

Според авторите на статията, такива фактори, като недоспиване, температура на въздуха в жилището, броя на часовете, прекарани пред телевизора, храненето в заведения и ресторанти (извън дома), използването на климатици, приема на антидепресанти и психотропни вещества, могат да доведат до излишни килограми и изискват внимателно проучване.

Резултатите от изследването са публикувани в последния брой на International Journal of Obesity.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Напълняване и наднормено тегло

8 прости правила за стройна фигура!

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност