Тектит

Камък тектит – „небесен талисман“

Чакри: VII Чакра (Сахасрара) – коронна

История и описание:

Наименованието на камъка идва от гръцката дума „tektos“ – „разтопен“. За автор на термина се смята австрийския геолог Франц Едуард Зюс (1831-1914). Тектитите са разтопени и втвърдени стъкловидни образувания, възникнали в резултат на удар от метеорит върху твърдата повърхност на планетата.

Най-често, тектитите не са отломки от самите метеорити, а парченца от земен произход, разтопени в резултат на „метеоритния удар“. Тектитите се състоят главно от силициев двуокис (68-82%), средният им размер рядко надвишава 5 см. По външен вид и свойства, тектитите наподобяват обсидиан, но се различават от него по химическия си състав.

Най-известните тектити са от Австралия, Тайланд, Виетнам и Филипините. Тектити се срещат и в САЩ (Тексас). Световноизвестни тектити са молдавитите – тектити, открити на територията на днешна Молдова.

Лечебни свойства 

В Тайланд, тектитите често се използват от местните лечители за лечебни цели. Смята се, че тези „небесни“ камъни помагат за облекчаване на последиците от емоционални сривове.

Магически свойства 

Особена стойност на тектитите придава „извънземния“ им произход. За необичайния произход на тектитите предполагали още австралийските аборигени, които наричали тези камъни „небесни талисмани“.

Смята се, че тектитите помагат за натрупване и съхраняване на знанията. Собственикът на камък тектит ще бъде предпазен от грешки в умствената и емоционална сфера.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

литотерапия камък туритела
Литотерапия (Лечение с камъни)

Туритела

Чакри: туритела въздейства на всички чакри Камък на приятелството и

Прочетете още