Тектит

moldavitЧакри: VII Чакра (Сахасрара)- коронна

История и описание:

Наименованието на камъка идва от гръцката дума “tektos”- “разтопен”. За автор на термина се смята австрийския геолог Франц Едуард Зюс (1831-1914). Тектитите са разтопени и втвърдени стъкловидни образувания, възникнали в резултат на удар от метеорит върху твърдата повърхност на планетата.

Най-често, тектитите не са отломки от самите метеорити, а парченца от земен произход, разтопени в резултат на “метеоритния удар”. Тектитите се състоят главно от силициев двуокис (68-82%), средният им размер рядко надвишава 5 см. По външен вид и свойства, тектитите наподобяват обсидиан, но се различават от него по химическия си състав.

Най-известните тектити са от Австралия, Тайланд, Виетнам и Филипините. Тектити се срещат и в САЩ (Тексас). Световноизвестни тектити са молдавитите – тектити, открити на територията на днешна Молдова.

Лечебни свойства на тектита

В Тайланд, тектитите често се използват от местните лечители за лечебни цели. Смята се, че тези “небесни” камъни помагат за облекчаване на последиците от емоционални сривове.

Магически свойства на тектита

Особена стойност на тектитите придава “извънземния” им произход. За необичайния произход на тектитите предполагали още австралийските аборигени, които наричали тези камъни “небесни талисмани”.

Смята се, че тектитите помагат за натрупване и съхраняване на знанията. Тектитът може да предпази човека от грешки в умствената и емоционална сфера.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност