Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Вкаменено дърво

Камък вкаменено дърво – трансформация и търпение

Чакри: I чакра (Муладхара) – корен/основа, II чакра (Свадхистана) – сакрална, пъпна, III Чакра (Манипура) – слънчев сплит, IV чакра (Анахата) – сърдечна и VI чакра (Аждна) – трето око

История и описание

Вкаменената дървесина е древен фосил на дърво, превърнало се в камък. В основата на този материал наистина са дървета, които са растели на нашата планета преди милиони години. Понякога в процеса на формиране на седиментните скали се създават условия, при които дървесината на мъртви дървета не е унищожена напълно.

Нейните елементи постепенно се заменят от минерални компоненти. Така се ражда един прекрасен минерал от органогенен произход- вкамененото дърво. Друго име на вкамененото дърво е ксилолит. Оцветяването на минералите е с характерен цвят, който може да варира от светло- розово до тъмно- кафяво, понякога червено, жълто или синьо със синьо и виолетово, в сиво. Срещат се и кристали с красиви ивици. Блясъкът е матов.

Най-древните образци на този камък са открити от китайски учени редом с останките на динозаври (на възраст 100 милиона години). Този камък е символ на щата Вашингтон и на канадската провинция Албърта. Основните находища са в Русия, Украйна, Армения, Грузия, САЩ.

Лечебни свойства на вкамененото дърво

Този камък помага на своя собственик да се справи със стреса от всякакъв произход. Натрупва и умножава жизнените сили на своя притежател. Усилва имунната система. Известни са също така случаи в историята с приемането на този камък като средство срещу артрит (плочки, изрязани от вкаменено дърво се полагат върху болните стави), но той помага не само при артрит.

В народната медицина се смята, че този камък може да облекчи болка от всякакъв произход, ако върху болното място се постави плочка от него. Литотерапевтите предполагат, че герданите с вкаменено дърво нормализират кръвното налягане, отнемат нервното напрежение и са профилактично средство срещу различни нервни и психически заболявания.

Магически свойства на вкамененото дърво

Амулетите от вкаменено дърво имат различни свойства, тъй като има значение от какъв вид дърво е “произлязъл” този камък и какъв символ е гравиран на амулета (ако има такъв). Затова и на вкамененото дърво са приписвани различни свойства. На първо място, това е камък за мечтатели и хора, които живеят с блянове и са неуспешни в материалната сфера.

Талисманът от вкаменено дърво ще им помогне да се отърват от илюзиите, насочвайки мислите в материалното русло. Носенето на този камък ще помогне на тези хора да достигнат до земните блага.

Но, камъкът е важен не за това. Носенето на този камък помага да се научим да ценим това, което имаме. Наличието на изделия от този камък в дома улеснява родствените връзки и изглажда конфликтите.

Вкамененото дърво е един от най-старите славянски амулети, защитаващ от убийци, крадци и насилници. В древността от вкаменено дърво се правели амулети във формата на фигури на богове или животни. Вярвало се, че тези амулети предпазват дома от пожар, мълнии, наводнения. Пръстени и гривни били носени за предпазване от крадци и разбойници. Герданите от вкаменено дърво, според някои експерти, могат да увеличат продължителността на живота.

Талисмани и амулети

Вкамененото дърво е талисман на хората, занимаващи се с дейности, свързани с риск за живота, като пожарникари, полицаи, спасители и така нататък. Можете сами да си направите талисман по следния начин: със собствените си ръце направете фигурка на някое животно и го дръжте в къщи, като преди да излизате обещавайте да се върнете обратно. Талисманът ще ви чака и пази от неприятности.

Вижте камъните в нашия Е-магазинВкаменено дърво

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още