Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Тъмната бира повишава риска от псориазис

Тъмната бира значително повишава риска от появата на псориазис, според американски изследователи. Псориазисът е хронично незаразно заболяване, дерматоза, което засяга главно кожата и към момента се смята за автоимунно заболяване.

Болестта обикновено води до образуването на прекалено сухи, червени петна над повърхността на кожата. Учените провели изследване, в което участвали група жени. Специалистите търсели връзка между консумацията на алкохол и псориазис. Оказало се, че при жените, които пият алкохолни напитки, страдащите от псориазис били със 72% по-често, отколкото техните връстнички, неприемащи алкохол.

Освен това, експертите се опитали да разберат, кой точно вид алкохол има най-силно влияние за появата на болестта. Специалистите установили, че най-активно въздействие оказвала, именно, тъмната бира. Учените смятат, че причината за това е в ечемика, по тяхно мнение, именно той предизвиква псориазиса. Но, в производството на светла бира той се използва по-малко, което обяснява и безопасността й за кожата на жените.

Още по темата

От бирата се напълнява или отслабва?

При псориазис се пазете от инсулт!

Появи ми се зачервяване на лактите със сърбеж – диагнозата беше псориазис.

Кожни проблеми

Карамфиловото масло – лек срещу акне и други кожни проблеми

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации