Количка

Тъмната бира повишава риска от псориазис

Тъмната бира значително повишава риска от появата на псориазис, според американски изследователи. Псориазисът е хронично незаразно заболяване, дерматоза, което засяга главно кожата и към момента се смята за автоимунно заболяване.

Болестта обикновено води до образуването на прекалено сухи, червени петна над повърхността на кожата. Учените провели изследване, в което участвали група жени. Специалистите търсели връзка между консумацията на алкохол и псориазис. Оказало се, че при жените, които пият алкохолни напитки, страдащите от псориазис били със 72% по-често, отколкото техните връстнички, неприемащи алкохол.

Освен това, експертите се опитали да разберат, кой точно вид алкохол има най-силно влияние за появата на болестта. Специалистите установили, че най-активно въздействие оказвала, именно, тъмната бира. Учените смятат, че причината за това е в ечемика, по тяхно мнение, именно той предизвиква псориазиса. Но, в производството на светла бира той се използва по-малко, което обяснява и безопасността й за кожата на жените.

Още по темата

От бирата се напълнява или отслабва?

При псориазис се пазете от инсулт!

Появи ми се зачервяване на лактите със сърбеж – диагнозата беше псориазис.

Кожни проблеми

Карамфиловото масло – лек срещу акне и други кожни проблеми

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации