Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Таблетките за отслабване – не са повече от плацебо

Таблетките за отслабване са все по- търсен продукт и на пазара се предлагат в огромно разнообразие. Но, ефективността на повечето от тях е сведена само до плацебо ефект, казват учени от Германия.

Учените провели изследване, в което участвали 189 души, страдащи от затлъстяване. Част от участниците в експеримента получавали таблетки за отслабване, а на останалите давали плацебо. Два месеца по-късно всички тествани отново се претеглили.

Оказало се, че някои от участниците отслабнали, но този ефект не бил свързан с това, което са приемали. Специалистите смятат, че различните препарати за отслабване нямат никакъв ефект, а резултата понякога се дължи на психологическа настройка и самовнушение.

В изследването използвали различни широко рекламирани средства за отслабване (L-карнитин, полиглюкозамин, зеле на прах, семена на прах от Гуарана, бобов екстракт, екстракт от коняк, натриев алгинат и екстракти от различни растения).

Експертите заключават, че нито една от таблетките за отслабване не е способна наистина да помогне за намаляване на теглото. Преди всичко е необходима промяна в начина на живот и хранене, а не подлагане здравето на опасност чрез прием на различни хапчета за отслабване, твърдят учените.

Още по темата

Чилито, един червен и горещ начин за отслабване

10 лесни правила за отслабване!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации