Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Супер 7 (Свещеният Седем)

Камък Супер 7 – растеж на всички нива

Чакри: всички

Описание

Камъкът Супер Седем е известен още като Свещеният Седем. Той е комбинация от седем минерала: аметист, какоксенит, гьотит, лепидокрокит, прозрачен кварц, рутил и опушен кварц. Освен свойствата на седемте минерала се добавят и други действия на камъка. Супер Седем е минерал “факла”, в който могат да се видят малки пламъци от “огън”, известни също като феномена Огънят на Св. Елмо.

Огънят е ефирна аурична светлина, напомняща на свещената светлина, която понякога виждали върху църковните кули и върховете на дърветата, заради атмосферното електричество. Той произвежда електромагнитни вълни, осигуряващи качеството на самосветене. Помага на човека да вижда аурите, да поддържа връзката между физическия и ефирния план. Установено е, че по-малките сегменти от минерала, фрагменти от камъни, съдържат всички енергии на общата конфигурация.

Действия на камъка

Подобно на Сириус, най-ярката звезда на небето, камъкът може да помогне във всички начинания. Способства за осъзнаването на това, което е оставало скрито в продължение на хилядолетия. Той осигурява ментални впечатления, обозначаващи духовни/интелектуални истини, алегории за подпомагане на напредъка и образи за личната позиция, назначението и прогреса на Космическия план.

Супер Седем се използва като ядро ​​на универсалното братство на човечеството, обхващащо кармата, причинно-следствената връзка и възможността за реинкарнация, всичко това се основава на науката теософия. Той предоставя информация както за отделния човек, така и за колектива.  Помага да се разбере и улесни промяната на мисленето, което да приведе в действие новите закони, позволяващи мира, хармонията и любовта да ръководят и управляват съществуването. Той никога не се нуждае от очистване или енергизиране. Използва се за стимулиране на телекинетични занимания, телепатия, ясно чуване, ясновидство, трансфер на съзнание. Подпомага универсалното творчество за по-нататъшно изцеление и добро самочувствие на всички нива, както и за изцеление на Земята.

Рутиловият аметист е рядка форма на аметист, която не съдържа рутил, но съдържа гьотит, който внася красота в полето на ползвателя. Гьотитът помага на човека да се настрои към ефирните сфери и подобрява общуването с ангелите, понякога позволява да се чуе музиката на ефирите. Подобрява комуникацията на физически план и укрепва връзката с други светове и съществата в тези светове. Може да предскаже бъдещи събития и да се използва за подобряване на способностите за гадаене.

Какоксенитът е минерален камък за възнесение. Използван е от мнозина по време на безброй планетни подравнявания, световни медитации и по време на пълнолуние и новолуние, за да се повиши духовното съзнание на всички нива, да се предаде лечебна енергия на Земята и да се осигури любяща и ефирна връзка между цялата Вселена. Може също да събуди спомени за естеството на предишни съществувания. Използва се в холистичното лечение, позволявайки на човека да разпознае всички връзки между всяка неразделна част на тялото, ума и емоциите.

Лепидокроцитът носи заземяване с интелектуална стимулация, укрепвайки структурите на повишено равновесие между всички чакри и аурични тела. Използван е в структурите от кварц и аметист за подобряване на възприятието, интуицията и инстинкта. Енергията се интегрира с изцелението, съхраняването на информация, общуването, балансирането на енергията и обучението. Използването на този минерал като мост между съзнанието и материята прави прилагането на проницателността и силите на проявление по-практични. Използва се за подобряване на комуникацията с ангелското царство, за напредък в астралните пътешествия и за поддържане на връзката между себе си и астралното тяло.

Чистият кварц (планински кристал) се използва широко при медитация, духовно развитие и изцеление. Смята се, че кварцът изпълва душата с енергията на звездите, хармонизира и балансира мислите, съзнанието, емоциите на човешките енергии с енергиите на Вселената. Прави тези велики енергии достъпни за човечеството. Естествената склонност на кварца е към хармония и е признат за камък на силата.

Известно е, че рутилът олицетворява както прекрасните Венерини коси, така и сладките стрели на любовта, а също и пшенична слама, и ангелска коса. Ефирните аспекти на любовта, лекотата на прехода, израстването във всички направления на развитието и спокойният разум и ред. Използва се за лечение и балансиране на аурата чрез отблъскване на негативните енергии. Камък за стабилизиране на връзки, бракове, психични процеси, емоционални и физически дисбаланси. Видът рутилов кварц, който не изглежда като рутилов, е астерирания кварц. Астерираният кварц при подходящо осветяване показва рисунък на звездообразна светеща фигура върху повърхността. Допълнителни негови свойства са връзката със звездните хора. В енергията на камъка се съдържат генетичната структура и конфигурацията на клетъчните връзки. Това осигурява връзка с хора от други галактики, както и други планети от Слънчевата система на Земята.

Опушеният кварц улеснява премахването на бариерите, изчиства менталните канали, които могат да съществуват между бета и алфа състоянието на ума. Този камък не блести с бързината си, има продължително, но интензивно и нежно действие на по-високите нива, като медитацията. Изчиства вибрационните енергии, когато човек е в състояние на медитация. Така осигурява както чистота на мисълта, така и отстраняване на възпрепятстващи своеволия. Може да се използва за иницииране на мощно силово поле, което ще поглъща много форми на негативизъм, както от вътрешни, така и от външни източници. Освен това е отличен заземяващ камък.

Зодия: всички

Вижте камъка в нашия Е-магазин: Камък Супер 7 (Свещеният Седем)

Вижте още

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още