Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Сухожилия – алтернативно

Сухожилията осъществяват прикрепването на мускулите към костите. Те са изградени от колагенни влакна, които осигуряват еластичността на сухожилията. За разлика от мускулите, които са изпълнени постоянно с кръв и се възстановяват сравнително лесно, сухожилията се възстановяват трудно, а понякога и е невъзможно да се възвърне тяхната еластичност.

Какво да правите?

1. Не обездвижвайте увреденото място, така ще го лишите от приток на кръв и възстановяването ще бъде забавено или спряно. Има специални упражнения за раздвижване на сухожилията.

2. Осигурете си най-важния минерал за сухожилията- Манган!
Манганът е не само мощен антиоксидант, но и кофактор (подпомагащ) за някои ензими, отговарящи за възстановяването на сухожилията и за образуването на колагена.
Недостигът на манган води до проблеми със сухожилията, трудно възстановяване и укрепване на сухожилията и връзките.

Обърнете внимание: Ако приемате статини, стероиди и антибиотици, всяко едно от тези средства може да спре възстановяването на сухожилията!

Манганът се съдържа в много храни и зеленчуци, но наличието на фитинова киселина и други нутриенти в тях пречат на усвояването на магнана. Най-добрият хранителен източник на манган са морските дарове.

Как да приемате добавки с манган?

При проблеми със сухожилията, дневната доза манган е добре да бъде 200 мг, в продължение на месец. След това намалете до профилактична доза или приемайте морски дарове, най-добрият източник на манган.

Вижте още:

Манган (Mn). Ползи, симптоми и храни

Свързани публикации