Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Стичтит

Камък стичтит – любов, опрощение и духовна защита

Чакри: I чакра (Муладхара) – коренна/основа, IV чакра (Анахата) – сърдечна и VII Чакра (Сахасрара) – коронна

Стичтитът е камък, който се образува при хидротермална промяна на серпентинитите. Затова и много често се открива в комбинация със серпентинит. Наименованието му е в чест на Робърт Стичт, бивш главен изпълнителен директор на австралийска мина на о. Тасмания, където минералът е открит за първи път през 1910 г.

Оцветяването на минерала е розово, превръщайки се в лилаво. Блясъкът е восъчен, мазен, перлен. Находища на камъка са на о. Тасмания и Русия.

Лечебни свойства

Стичтитът може да бъде полезен за регенерацията на нервните пътища, подпомагайки тези, които имат гръбначно увреждане, деменция, Паркинсон и Алцхаймер.

Стичтитът поддържа нормално ниво на кръвното налягане. Използва се за облекчаване на главоболие от напрежение или мускулно напрежение поради стрес. Той подпомага храносмилането и може да помогне за предотвратяване на емоционално базиран глад за храна и преяждане. Kамъкът е полезен също и за подобряване еластичността на кожата и стриите, хернията, зъбите и венците.

Магически свойства

Стичтитът свързва човека с вибрациите на любовта, прошката и духовното озарение, осигурява защита от негативизъм. Стичтитът е камък на прошката, позволяващ на човека да види и изпита двете страни на емоционалните проблеми, улеснявайки разбирането и състраданието към себе си и към тези, които може да са ни наранили в миналото.

Вибрациите на стичтита помагат да се изпита магическата възможност за по-дълбока Любов, която идва с опрощението. Той може да смекчи нагласите ни и да създаде гъвкавост в отношенията ни. Помага на човека да се освободи от ината си и да бъде отворен за развитието на нови и интересни отношения. Стичтитът разсейва срамежливостта и нерешителността. “Животът е твърде кратък” е мотото на кристала стичтит.

Това е камък на емоционалната и физическа устойчивост, спомагащ за бързото оздравяване от болест, травма, разочарование, гняв или депресия. Той позволява на собственика да види и изживее живота си с радостно детско съзнание, което е свободно от всички очаквания.

Стичтитът ни напомня, че нашите най-висши водачи и ангели пазители винаги ни подкрепят духовно. Успокояващите енергийни вибрации на камъка облекчават от чувството за самота, изолация и раздяла.

Талисмани и амулети с камък стичтит

Стичтит – отличен камък за хората, които са посветили живота си на духовна служба, тъй като свързва собственика с неговия Висш Аз-аспект, известен като „Магическо присъствие“.

Камъкът е подходящ за носене, тъй като помага на собственика да бъде по-грижовен и да елиминира негативните разговори със себе си.

Стичтитът осигурява отлична енергийна подкрепа за децата Индиго, които страдат от хиперактивност или подобни духовни заболявания.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, стичтитът стимулира движението на енергията кундалини, от „спящите“ в основата на гръбначния стълб енергии, нагоре през чакрите към коронната на главата. Стичтитът свързва сърдечната и коронната чакра с вибрациите на любовта, прошката и духовното озарение. Той активира третото око и коронната чакра и може да стимулира виденията.

Той е полезен камък за кристалните лечебни решетки, тъй като носи успокояващ мир в обръжаващата среда. Енергията на стичтита се комбинира добре с молдавит, аметист, сугилит, серпентин, кварц и морганит.

Вижте този камък в нашия Е- магазин

Още информация 

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Периодично почиствайте камъните!

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още